Juan Roig invertirà 30 milions d’euros del seu patrimoni personal per a reactivar l’esport

495

Actualitat Diària

La Fundació Trinidad Alfonso ha posat en marxa un nou programa d’ajudes amb l’objectiu de reactivar l’ecosistema esportiu de la Comunitat Valenciana en plena crisi econòmica provocada pel Covid-19. Es tracta de #EActíVateSport, una línia d’ajudes que ascendeix a 30 milions d’euros i impulsada per Juan Roig a través del seu patrimoni personal.

L’objectiu és ajudar a totes les baules de l’esport de la Comunitat Valenciana a superar les dificultats que s’estan trobant amb motiu del Covid-19, però, a més, pretén anar més enllà i impulsar la seva recuperació durant els pròxims quatre anys, fins a 2024.

Aquests 30 milions es divideixen en diferents programes d’ajudes que té, al seu torn, diferents destinataris finalistes.

FER + (‘Fer més’, o ‘Fer més’, en castellà): Destinada als esportistes i entrenadors integrants del Projecte FER, té un pressupost de 800.000 per a esportistes i entrenadors del Projecte FER. Amb aquesta aportació, pràcticament es doblega la quantitat que anualment rebien els components del Projecte FER.

#EActívateSport. Aquest programa d’ajudes, al seu torn, es divideix en tres programes diferenciats. Activa’t Famílies; Activa’t Equips i Activa’t Clubs. Cadascun d’ells està dotat amb 1,5 milions d’euros anuals, és a dir, 4,5 milions a l’any fins a 2024. En total, 18 milions d’euros per a arribar a les famílies amb menors federats; als equips de més alt nivell de la Comunitat Valenciana i a gairebé 1.100 clubs que hi ha repartits per les tres províncies d’Alacant, València i Castelló. En tots els casos han d’estar dins d’alguna de les federacions esportives valencianes que participin en els programes de la Fundació Trinidad Alfonso: FER Futur, Esport a l’Escola +1 i Seleccions Autonòmiques Comunitat de l’Esport.

Activa’t Famílies: Per a sufragar part de les despeses que comporta la pràctica esportiva federada dels fills i filles menors d’edat de les famílies valencianes, la Fundació Trinidad Alfonso donarà 150 euros per família que tingui un esportista menor d’edat, atenent criteris econòmics. L’objectiu és evitar que cap nen o nena abandoni o deixi d’iniciar-se en la pràctica esportiva per motius econòmics.

Activa’t Equips: Per a impulsar als equips de la Comunitat Valenciana que militin en les primeres o segones categories dels seus respectius esports. En aquest programa participen un total de 36 clubs diferents, dels que sis dobleguen amb conjunts masculins i femenins. L’objectiu és evitar la fugida de talents i la desaparició de clubs de nivell després de la previsible falta de patrocinis.

Activa’t Clubs: Les entitats esportives hauran de tenir categories basi i podran rebre fins a un màxim de 5.000 euros per club. En aquest nou programa participarà més de 1000 clubs diferents de tota la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposen entre tots gairebé 50.000 menors federats. A canvi de participar, les entitats esportives que rebin aquesta ajuda es comprometen a no incrementar les quotes als seus menors d’edat en la temporada 2020-21.

Organització d’esdeveniments

L’altra mesura, centrada en els esdeveniments i esdeveniments esportius, va ser augmentar la inversió en el Programa de Suport a Competicions de la Comunitat Valenciana “PAC CV” i en el “PAC CV +”, amb l’objectiu que la Comunitat Valenciana continuï sent un referent en l’organització d’esdeveniments esportius de primer nivell, a més d’aquelles competicions o esdeveniments que, sense entrar en aquests programes, siguin d’un especial interès i ajudin a posicionar a la Comunitat Valenciana com un referent esportiu els pròxims quatre anys.

De manera més concreta, les ajudes de la Fundació Trinidad Alfonso han permès portar a la Comunitat Valenciana importants esdeveniments esportius de primer nivell mundial, com el repte del passat 7 d’octubre en el Estadi del Túria d’atletisme, en el qual Joshua Cheptegei va batre el rècord del món de 10.000 metres a València Ciutat del Running, la Copa del Món de Triatló del passat 7 de novembre o la pròxima Marató de València, reconvertit en carrera elit que se celebrarà el 6 de desembre.

“Es tracta d’un programa molt ambiciós que tracta d’arribar a tots els estaments esportius. És una obsessió del nostre president, Juan Roig, que les conseqüències d’aquesta crisi sanitària i econòmica no minvin el teixit esportiu de la Comunitat Valenciana. Hi ha molt de talent, moltes il·lusions i, també, molts llocs de treball en joc en els pròxims mesos. A més, som uns ferms convençuts que l’esport pot ser una eina de transformació social font de salut i generació de riquesa. Volem demostrar al món que en la Comunitat Valenciana es pot fer esport i es pot fer de manera segura. Estem demostrant que aquí es poden organitzar grans esdeveniments com la Copa del Món de Triatló o el NN World Rècord Day del passat 7 d’octubre, entre molts altres. En els pròxims mesos seran molts més”, va indicar Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso.

Juan Roig i l’esport en la Comunitat Valenciana

La Fundació Trinidad Alfonso és un dels vehicles a través dels que Juan Roig desenvolupa la seva labor de mecenatge esportiu en la Comunitat Valenciana, però hi ha més. Des de fa més de 30 anys, Juan Roig ve fent costat al València Basket. Més enllà del compromís amb el primer equip, tant masculí com femení, posseeix una instal·lació per a garantir el futur d’aquest esport a la ciutat, L’Alqueria del Basket, la casa del bàsquet per a les futures generacions.

Entre el València Basket i la Fundació Trinidad Alfonso, els dos vehicles a través dels quals canalitza la seva vocació de mecenatge esportiu, Juan Roig va invertir l’any 2019 un total de 27 milions d’euros en esport. 11 milions d’euros a través de la Fundació i 16 milions d’euros al València Basket Club.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací