IVACE i la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial busquen capacitar en l’Agenda 2030 a empreses de la Comunitat

424

Actualitat Diària

El Conseller d’Economia sostenible, Sectors productius, Comerç i Ocupació de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent, en qualitat de president de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i Clara Arpa, presidenta de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, han subscrit un acord per a la posada en marxa d’un programa de difusió i capacitació en Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dirigit a empreses de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquesta aliança, totes dues institucions pretenen accelerar i ampliar l’impacte col·lectiu local a través d’empreses i ecosistemes responsables que permetin el canvi cap a models més sostenibles. Per a això, el protocol de col·laboració estableix els següents objectius: promocionar en la Comunitat Valenciana un moviment transformador d’empreses segons el marc de l’Agenda 2030; aconseguir que aquestes organitzacions es comprometin i actuïn a favor de l’Agenda 2030; establir un entorn empresarial responsable amb impacte sobre els ODS i institucionalitzar espais de diàleg públic-privats per a l’avanç de l’Agenda de Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

En paraules de Clara Arpa, presidenta de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial “des de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial treballarem intensivament amb l’entramat empresarial valencià per a potenciar el poder transformador de les empreses cap a una economia més sostenible. Volem promoure solucions amb impacte local als desafiaments que ens planteja el desenvolupament sostenible. Amb aquesta acció, a més, responem al mandat que ens atorga Nacions Unides de col·laborar amb els governs i institucions locals per a promoure la implementació de l’Agenda a nivell local.”

Per al conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, el millor camí per a rellançar l’economia és apostar per una “economia verda”, per una autèntica transformació dels nostres sistemes, que posi la lluita contra l’emergència climàtica i la sostenibilitat en el centre del nou model econòmic.

Per a això, des de l’Institut Valencià de Competitivitat empresarial (IVACE) dependent de la consejeria d’Economia sostenible, es treballa en el desenvolupament un model econòmic basat en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental.

“Des del Ivace – ha afegit Climent- ajudem a les pimes en la cerca de finançament per a escometre aquests canvis, i apostem per l’eficiència energètica, per les energies renovables i per una mobilitat sostenible com a elements de transformació en línia amb els objectius marcats per la Unió Europea”.

Totes dues organitzacions reconeixen amb aquest acord que les aliances i localitzar l’Agenda 2030 en regions és fonamental per a accelerar l’ambició en la consecució dels ODS i crear un ecosistema empresarial favorable al desenvolupament sostenible que trobi noves oportunitats de negoci basades en els ODS.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací