Actualitat Diària

Intur Restauració renova i amplia les seves certificacions Km 0

Actualitat Diària

Intur Restauració Col·lectiva ha renovat per segon any consecutiu el certificat oficial “Quilòmetre 0” concedit per l’Institut de Certificació CERTEX, passant a formar part, a més, de la Xarxa Espanyola d’Alimentació Responsable.

Aquests segells tenen com a objectiu posar en valor el treball d’organitzacions com Intur, que aposten per una estratègia orientada a impulsar el consum local i de temporada al mateix temps que promouen la reducció de la petjada de carboni i la petjada hídrica, a través de canvis en els seus processos de producció.

A més, des de l’any passat, i com partners Signatory de Nacions unides, la certificació inclou també el reconeixement al compromís de Inturfood Restauració S.L. com a empresa auditada amb els criteris marcats pels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, quant a la seguretat alimentària i la millora de la nutrició (objectiu número 2), la garantia d’una vida sana a través de l’alimentació (objectiu número 3), el foment de la producció i el consum responsables (objectiu número 12) i l’adopció de mesures per al canvi climàtic i els seus efectes (objectiu número 13).

D’aquesta manera, la companyia no sols acredita la seva aposta pel comerç local i els productes de qualitat, proximitat i temporada, sinó que, a més, posa en valor el treball que duu a terme amb la finalitat de reduir les emissions de CO₂ i els desaprofitaments d’elements no biodegradables. I és que el compromís Km 0 representa l’opció més sostenible i respectuosa amb l’entorn, ja que minimitza la distància entre el productor i el consumidor i, per consegüent, la quantitat de gasos d’efecte d’hivernacle emesos a l’atmosfera durant els desplaçaments.

Amb aquest distintiu, la companyia reafirma la seva contínua obstinació per continuar millorant els seus processos, orientant-se sempre cap a la potenciació d’una economia cada vegada més local i a la major utilització de productes de temporada. Un treball diari amb el qual Intur busca reforçar l’economia circular i la seva responsabilitat social, buscant, no sols potenciar els productes locals, sinó també millorar la qualitat dels seus menús diaris.