Iberdrola impulsa els seus objectius d’electrificació de la seua flota de vehicles amb la seua adhesió a la iniciativa EV100

509

Actualitat Diària

Iberdrola, una de les principals companyies d’energia renovable del món, ha reforçat els seus objectius en matèria de sostenibilitat en convertir-se en la primera empresa espanyola a subscriure la iniciativa EV100 de The Climate Group.

EV100 és una iniciativa global que reuneix empreses visionàries compromeses amb accelerar la transició cap als vehicles elèctrics -EV, per les seues sigles en anglés- i amb convertir el transport elèctric en el nou estàndard d’ací a 2030.

En virtut de l’acord, segellat en el marc de la Setmana del Clima de Nova York, Iberdrola electrificarà per complet la seua flota de vehicles i facilitarà la recàrrega al personal en els seus negocis a Espanya i Regne Unit -en aquells llocs en què les condicions del mercat de EV ho permeten- d’ací a 2030.

Iberdrola també aspira a complir aquest objectiu al Brasil, Mèxic i els Estats Units, si bé això dependrà de les característiques i l’evolució dels mercats de EV en cadascun d’aquests països. En el marc d’aquesta col·laboració, Iberdrola treballarà amb The Climate Group per a involucrar als principals grups d’interés en aquests països a fi de superar les barreres existents.

Ignacio Galán, president d’Iberdrola, ha assenyalat que “la nostra companyia porta vint anys liderant la transició energètica i col·labora amb una àmplia gamma d’iniciatives dirigides a fomentar la sostenibilitat del planeta. Des de fa anys hem treballat de forma agosarada per a oferir solucions de mobilitat elèctrica tant al nostre personal com als nostres clients, per la qual cosa la iniciativa EV100 s’ajusta a la perfecció als nostres objectius. L’electrificació del sector del transport, unida a l’increment de l’energia elèctrica procedent de fonts renovables, ajudarà en la lluita contra el canvi climàtic, reduirà la contaminació i incrementarà l’eficiència energètica”.

Per part seua, Helen Clarkson, CEO de The Climate Group, ha comentat que “estem encantats de donar la benvinguda a la nostra primera empresa espanyola a EV100. Iberdrola ha compromés una de les flotes més grans en aquesta ronda d’anuncis, amb 3.500 vehicles llestos per a ser elèctrics en 2030, un gran primer pas per a nosaltres a Espanya, que amb sort servirà d’exemple per a altres companyies al país. La Setmana del Clima de Nova York és un moment molt adequat perquè una companyia s’incorpore a la nostra iniciativa, envoltada de líders corporatius ambiciosos i d’idees afins que impulsen el canvi a tot el món”.

Flota de 3.500 vehicles elèctrics a Espanya i Regne Unit

Mitjançant l’adhesió a aquesta iniciativa, Iberdrola es compromet a disposar d’una flota integrada per més de 3.500 vehicles completament elèctrics a Espanya i Regne Unit per a l’any 2030.

Aquesta flota inclou turismes i furgonetes lleugeres, a més de vehicles tot terreny utilitzats per a labors de manteniment en parcs eòlics i línies elèctriques, com SUV, camionetes i grues amb cistella per a elevació de persones.

Iberdrola ja s’ha compromés a instal·lar a Espanya fins a 16.000 punts de recàrrega en les llars i 9.000 en els centres de treball per a 2021. A més, disposa del programa Smart Mobility per a clients, que inclou tant la instal·lació d’un punt de recàrrega com una tarifa especial per a carregar els vehicles amb electricitat d’origen verd.

Al Regne Unit, la filial del grup, ScottishPower, ha sigut la primera companyia elèctrica a oferir un paquet integral de mobilitat elèctrica als seus clients. A través del destacat venedor d’automòbils Arnold Clark, els compradors poden adquirir o arrendar un EV de la seua elecció, demanar cita per a instal·lar un punt de recàrrega a casa i registrar-se per a accedir a una tarifa elèctrica intel·ligent 100% renovable com a part del mateix paquet.

Als EUA, la filial Avangrid acaba d’anunciar l’ampliació de la seua aliança amb Nissan Amèrica del Nord, mitjançant la qual oferirà a 3,2 milions de clients i empleats de Nova York, Nova Anglaterra i Oregon un descompte de 5.000 dòlars per la compra d’un Nissan LEAF EV. Així mateix, l’empresa ha realitzat una inversió de 34 milions de dòlars per a ampliar la infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics a Maine i Nova York.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací