Iberdrola i Disfrimur instal·laran més de 160 punts de recàrrega per a camions elèctrics

627

Totes dues companyies expandeixen el seu acord per a electrificar el transport de mercaderies per carretera

Actualitat Diària

Iberdrola i Disfrimur han signat un acord per a la instal·lació de més de 160 punts de recàrrega per a camions elèctrics en les bases logístiques que la companyia de transport té situades a Espanya.

Totes dues empreses amplien la seua aliança per a l’electrificació del transport pesat i es comprometen al desenvolupament d’infraestructura de càrrega de les 15 bases que Disfrimur té desplegades a Espanya. D’aquesta manera, a les ubicacions de Sangonera la Seca (Regió de Múrcia) i San Isidro (Alacant), que ja compten amb els primers carregadors en funcionament, s’afigen les de Riba-roja i Sagunt (València), Plaza (Saragossa), Ciempozuelos i Mercamadrid (Madrid), Guadix (Granada), Antequera (Màlaga), Sevilla, Villadangos del Páramo (Lleó), Abrera i San Sadurní (Barcelona), Albacete i Vitòria.

Cal ressaltar que els punts de recàrrega seran d’ús públic i seran accessibles les 24 hores del dia pel que, a més de subministrar energia als vehicles de l’empresa logística, també estaran disponibles per a vehicles pesants i lleugers d’altres companyies i per a particulars.

En una primera fase s’instal·laran equips de 200 i 400 quilowatts (kW) de potència i en una posterior se sumaran els carregadors MCS (Megawatt Charging System) de 1.200 kW, que possibilitaran la càrrega de les bateries dels camions elèctrics en menys de 45 minuts, temps similar a la parada obligatòria de descans.

Es tracta d’una nova infraestructura de recàrrega que Iberdrola i Ingeteam, empresa nacional especialitzada en electrònica de potència, estan desenvolupant conjuntament per a la fabricació a Espanya del primer carregador comercial d’aquestes característiques, que requerirà escomeses de molt alta tensió en la xarxa de distribució que permeta velocitats de càrrega tan elevades, imprescindibles per a l’electrificació del transport de mercaderies. 

L’acord ha sigut signat per Juan Sánchez, director general de Disfrimur, i per Luis Buil, director de Smart Solutions d’Iberdrola, que ha destacat la ferma aposta d’Iberdrola per la descarbonització del transport pesat “traduïda en importants inversions en infraestructura de recàrrega, indispensable per a materialitzar l’electrificació d’aquest sector que, a més de permetre transport lliure d’emissions, suposa una oportunitat econòmica per al conjunt de la societat”.

Per part seua, Juan Sánchez ha manifestat que és un dia especial per a Disfrimur en el seu full de ruta cap a un transport invisible: “Hui fem un altre pas molt important amb Iberdrola per a la descarbonització del transport per carretera, que és un dels nostres reptes. Quan posem en marxa tota la infraestructura de recàrrega serem capaces d’utilitzar un camió elèctric per a creuar Espanya de nord a sud i d’est a oest, en el mateix temps que la seua versió en dièsel. I amb l’electrificació operem ja amb tres tipus de combustibles i volem continuar oferint als nostres clients un transport eficient, segur, de qualitat i cada dia més sostenible”.

Els usuaris d’aquestes instal·lacions recarregaran la bateria dels seus vehicles elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d’origen (GdOs) i els punts de recàrrega estaran localitzats en l’App de Recàrrega Pública Iberdrola, des de la qual es pot geolocalizar el carregador, comprovar la seua operativitat en temps real i reservar i pagar des del mòbil.

Impuls a la descarbonització

Iberdrola és conscient de la necessitat d’impulsar la electromovilidad a Espanya a través d’una acció coordinada i eficaç amb els principals agents implicats. En aquest sentit, la companyia ha completat ja més de 60 acords de desplegament d’infraestructura amb administracions, institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i fabricadors de vehicles elèctrics.

La companyia s’ofereix com a aliat estratègic a les corporacions i empreses per a reduir la seua petjada de carboni. El grup cobreix tot el cicle de vida del procés de descarbonització perquè els seus clients comercials i industrials complisquen els seus objectius mediambientals i siguen motors i actors principals en la transició energètica.

Aposta per un transport invisible

Disfrimur és una empresa privada, espanyola, de capital familiar, dedicada al transport i la logística, que compta amb una flota pròpia equipada amb la tecnologia més innovadora i que circula pel territori nacional, transportant tot tipus de mercaderies relacionades amb l’alimentació i gran consum. Disfrimur continua el seu camí per a arribar a la meta marcada que és aconseguir ser una empresa invisible per al medi ambient, mesurar per a reduir i, finalment, compensar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací