Actualitat Diària

Iberdrola activarà el primer Corredor Mediterrani per a transport pesat

El projecte completaria més de 450 km de ruta lliure d’emissions entre la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana

Actualitat Diària

Iberdrola lidera el projecte que desenvoluparà el primer Corredor Mediterrani per al transport pesat per carretera, 100% elèctric, al costat de la companyia de transport i logística Disfrimur i l’empresa especialitzada en electrònica de potència, Ingeteam.

La iniciativa inclou tres àmbits d’actuació: l’adquisició de camions pesats de fins a 40 tones 100% elèctrics; el desenvolupament d’infraestructura de recàrrega pública, tant la instal·lació de punts de recàrrega en les bases logístiques de Disfrimur -oberts també a ús públic-, com en altres estacions dotades de carregadors de molt alta potència per al trajecte interurbà; així com el desplegament de xarxa elèctrica intel·ligent per a donar servei a aquests carregadors, assegurant la màxima eficiència.

El projecte completaria el primer Corredor Mediterrani per al transport pesat 100% elèctric, que discorreria per la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana, encara que l’objectiu dels seus promotors inclou la seua extensió a la resta de corredors de mercaderies del país en pròxims anys.

Les estacions de recàrrega elèctrica se situarien en els centres logístics de Disfrimur en Sangonera La Seca (Múrcia) i San Isidro (Alacant). Posteriorment, el primer Corredor Mediterrani elèctric continuaria el seu desenvolupament amb el desplegament de carregadors en ruta i en altres bases logístiques de Disfrimur, cobrint la totalitat del trajecte Benicarló (Castelló) – Puerto Lumbreras (Múrcia). Un total de més de 450 km de rutes de transport de mercaderies lliure d’emissions.