El cultiu de l’ametler torna a estar de moda i és més rendible i creix cada vegada més interés entre agricultors

Més de 150 persones han assistit hui a la I Jornada Tècnica sobre el cultiu de l'ametler celebrada per La Unió en Cabanes 

819

Més de 150 persones han assistit hui a la I Jornada Tècnica sobre el cultiu de l’ametler celebrada per La Unió en Cabanes 

Actualitat Diària

Més de 150 persones han participat hui en la I Jornada Tècnica sobre el cultiu de l’ametler organitzada per la La Unió de Llauradors en la localitat de Cabanes que ha comptat amb la intervenció de destacats ponents relacionats amb la matèria. La jornada ha sigut inaugurada pel secretari comarcal de La Unió a la Plana Alta, Alejandro Meliá; el secretari general de La Unió, Carles Peris i l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí.

La falta de rendibilitat d’altres cultius ha provocat que l’ametler es convertisca en una alternativa real en moltes zones. L’expansió de noves varietats de floració tardana i autofèrtils, juntament amb la incorporació d’alguns models productius més intensius en regadiu, està permetent que la rendibilitat siga major en les noves explotacions que es realitzen.

En aquesta jornada s’ha parlat sobre les varietats d’ametla més adequades per a les explotacions de la Comunitat Valenciana, la fertilització eficient i sostenible de l’ametler, el futur del cultiu, les tècniques de poda, la mecanització i la maquinària en el cultiu i també informació sobre el pistatxo i la seua adaptació en la Comunitat Valenciana. També s’ha celebrat una interessant taula redona i una visita a una finca experimental.

Ricardo Beltrán, responsable de fruita seca de La Unió, assenyala que “el sector té una àmplia visió de futur i que un dels objectius com a productors és vendre millor el producte i complir cada vegada més amb les demandes del consumidor final, buscant varietats amb major qualitat de gra i alhora que tinguen majors condicions agronòmiques”.

Han col·laborat en l’organització de la jornada la Diputació de Castelló, l’Ajuntament de Cabanes, CITA, Agromillora, New Holland, Cajamar, Tarazona, Vimar, Eurosemillas, El Viver d’Abel, Torre Agrícola, Proalmendra, Fruita seca Sant Antoni i Ametles Barreda, entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací