Fundació Vithas llança un màster en dolor dirigit a fisioterapeutes

545

Actualitat Diària

Fundació Vithas, la Universitat Francesc de Vitòria i Editorial Mèdica Panamericana llancen la primera edició del màster en dolor per a fisioterapeutes. El títol, que inicia les classes el pròxim 24 de juny seguint una modalitat íntegrament en línia, posa a la disposició dels professionals una formació global, transversal i actualitzada de la matèria; oferint els coneixements més idonis per a un correcte abordatge dels pacients amb dolor agut i crònic.

L’Associació Internacional per a l’Estudi del Dolor i l’Organització Mundial de la Salut, consideren el dolor crònic com la major amenaça per a la qualitat de vida a nivell mundial. En l’actualitat la prevalença del dolor crònic a Europa se situa en el 19%, al voltant de 75 milions de persones, aconseguint els 9 milions d’afectats a Espanya. L’elevada incidència situa al dolor com una de les causes que generen un major nombre de consultes en atenció primària. Davant aquesta situació, comptar amb especialistes amb un coneixement exhaustiu de les bases de les principals patologies que cursen amb dolor, així com el seu abordatge des d’un punt de vista multidisciplinari, resulta clau per a prestar al pacient la millor assistència possible.

El màster, centrat en el tractament a nivell físic del pacient, aprofundeix al llarg dels diferents mòduls que l’integren en conceptes com els diferents tipus de dolor crònic i les regions anatòmiques més afectades, l’abordatge del pacient a través de la teràpia manual, o l’ús de diferents tècniques com la fisioteràpia invasiva, l’exercici terapèutic i les teràpies complementàries. “És fonamental disposar d’una formació adequada, validada i sobretot especialitzada en dolor. Malgrat ser la principal causa per la qual acudeix un pacient al metge, els plans pregraus enfocats en l’assistència sanitària a penes inclouen formació sobre aquest tema”, assegura el Dr. Carlos Tornero, director del màster i de la Càtedra del Dolor de la Fundació Vithas.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací