Foment encarrega l’Estudi Informatiu de la prolongació del Túnel de Serreria de València amb quasi un any de retard

837

El contracte té un pressupost de licitació de 348.455,80 € (IVA inclòs) i un termini inicial de redacció de 24 mesos

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos ha anunciat hui a València la licitació del Projecte Informatiu de la prolongació sud del Túnel Serradora de València. L’anunci es realitze quasi un any després que Ábalos prometera aquesta acció a l’alcalde de València, Joan Ribó, al novembre de 2018. En el seu moment, Ábalos va prometre que les obres s’iniciarien en 2020, per la qual cosa anunciava que l’estudi seria desenvolupat per Ineco. Ara el projecte ix a contractació amb un pressupost de licitació de 348.455,80 € (IVA inclòs) i un termini inicial de redacció de 24 mesos, per la qual cosa difícilment les obres començaran en 2020.

Actualitat Diària

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha anunciat hui la licitació del contracte per a desenvolupar l’Estudi Informatiu de la prolongació sud del túnel de Serradora. El pressupost de licitació del contracte és de 348.455,80 € (IVA inclòs) i té un termini inicial de redacció de 24 mesos.

L’anunci de José Luís Ábalos arriba amb quasi un any de retard, després de la reunió que mantinguera amb l’alcalde de València, Joan Ribó al novembre de 2018. En aquella trobada, el ministre va afirmar que s’encarregaria el projecte a l’empresa Ineco amb la finalitat d’agilitar els terminis, perquè la seua intenció era que les obres pogueren començar en 2020.

Ábalos, que ha atés als mitjans de comunicació prèviament a la seua participació en un col·loqui amb l’Associació d’Empresaris Valencians (AVE) a València, ha posat en valor l’esforç del Govern en el sector ferroviari, on s’han licitat 9.129 milions d’euros, la qual cosa suposa un 66% de tot el licitat pel Ministeri de Foment en aquest període.
En concret, el ministre ha assenyalat que només per al Corredor Mediterrani s’han licitat 1.822 milions d’euros per a actuacions de nova construcció i millora, tres vegades més que l’anterior executiu. Segons va afegir, això suposa que en aquesta etapa s’han licitat obres en el Corredor per valor de 4 milions d’euros diaris i, que en termes percentuals, s’ha destinat al mateix el 13% de tota la licitació del Ministeri de Foment.

Túnel de Serreria

L’actual línia València-Tarragona discorre en túnel en un tram del carrer de la Serradora, a la ciutat de València, tram en el qual està situada l’estació subterrània de “Cabanyal”. Pel nord, el soterrament s’inicia en el límit entre els termes municipals de València i Alboraia i pel sud finalitza a l’altura del Carrer Eivissa. Més al sud la línia creua, en viaducte, l’antic llit del riu Túria.

L’objecte de l’Estudi Informatiu és el d’analitzar les diferents opcions de prolongació del túnel actual pel seu extrem sud en funció de diversos aspectes (cost, funcionalitat, afecció mediambiental, dificultat constructiva, afecció a l’explotació ferroviària, etc.).

També s’estableix que, per a complir amb els objectius de viabilitat en la integració dels traçats ferroviaris a les ciutats, es dissenyaran solucions que tinguen garantida el seu finançament per les Administracions competents, partint del principi que els aprofitaments urbanístics que pogueren atribuir-se als sòls ferroviaris que es revelen no necessaris per a l’explotació i queden desafectats, hauran d’utilitzar-se per al finançament i administració de les infraestructures ferroviàries en sentit estricte.

L’Estudi Informatiu es desenvoluparà en tres fases:

Fase I: Definició, anàlisi i avaluació de totes les possibles alternatives, tant les previstes en documents ja redactats com altres possibles solucions o variacions de les anteriors. Se seleccionaran diverses d’aquestes alternatives a fi de que siguen desenvolupades en la següent fase.

Fase II: Les alternatives prèviament seleccionades en la Fase I es definiran a nivell d’Estudi Informatiu i amb el nivell de detall suficient per a servir de base al procés d’Audiència i Informació Pública establit en la Llei 38/2015 del Sector Ferroviari i la Llei 9/2018, que modifica la Llei 21/2013, d’impacte ambiental.

Fase III: Submissió al citat tràmit d’Audiència i Informació Pública.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací