Fi del toc de queda i reobertura de l’oci nocturn amb noves mesures fins al 27 de setembre

595

Actualitat Diària

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que a partir de demà dimarts 7 de setembre decau la restricció a la mobilitat nocturna i per tant hi haurà llibertat plena de moviment en tota la Comunitat Valenciana.
Així ho ha manifest després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 en la qual han estat acordades les noves mesures que s’aplicaran fins al 27 de setembre per a contenir la pandèmia per coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Durant la seva intervenció en roda de premsa, el president ha explicat que també decau la prohibició de celebrar reunions socials amb un màxim de 10 persones, i ha avançat la reobertura de l’oci nocturn fins a les 3 de la matinada.

En concret, l’aforament màxim dels locals d’oci nocturn serà del 50% en interior, es podrà utilitzar la barra per a la retirada de consumicions, no es permetrà el ball, i l’hora màxima de tancament serà les 3 de la matinada, podent-se realitzar l’última consumició a les 2.30 hores.

D’altra banda, quant a l’hostaleria i restauració s’incrementa l’ocupació de taules en interior, que passa de 6 a 8 persones, i es manté el límit d’ocupació en exteriors, fixat en 10 persones per taula. Així mateix es permet l’ús de la barra únicament per a retirada de consumicions.

Quant a la celebració d’esdeveniments multitudinaris en interior es manté l’aforament del 50%, amb un màxim de 1.500 persones; i en el cas que es pugui dividir l’espai per sectors, es permetrà un màxim de dos sectors de fins a 1.000 persones cadascun.

En els esdeveniments a l’aire lliure, l’aforament màxim s’incrementa al 75%, fins a les 3.000 persones, limiti que s’incrementa en el cas de poder establir divisions de l’espai, atès que es permet establir fins a cinc sectors amb 1.000 persones cadascun.

Respecte de les competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional, la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), si se celebren en pavellons coberts l’aforament màxim serà del 40% amb un límit de 4.000 persones, i en espais oberts l’aforament s’incrementa fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones.

Reobertura progressiva i segura

El president ha destacat que es realitzarà una “reobertura progressiva, segura i gradual” per a continuar reduint la transmissió del virus i avançar en la immunitat de grup, si continua l’evolució favorable de la situació pandèmica, i tenint en compte que el mes de setembre es produeix la volta al treball, l’inici del curs escolar i universitari, i un major ús del transport públic.

Així mateix, s’ha referit a l’objectiu d’arribar al 9 d’Octubre amb el 90% de la població vacunada, i ha fet una anomenada a la minoria de la població que encara no s’ha vacunat a fer-ho, recordant que aquest dimarts 7 de setembre comença la vacunació sense cita prèvia en els 133 punts de vacunació massiva.

Vacunació

El cap del Consell ha destacat que la Comunitat Valenciana lidera la vacunació a nivell mundial gràcies a una “actitud cívica exemplar”, ja que ja ha administrat 7,1 milions de dosis i compta amb el 81% de la població a vacunar amb la pauta completa. Aquestes dades situen a la Comunitat per davant de tots els països europeus de gran grandària, com Alemanya, França o Gran Bretanya, i també per davant dels Estats Units, el Japó o Israel.

Respecte a l’alumnat que comença aquesta setmana el curs escolar, el president ha assenyalat que el 50% dels estudiants d’ESO i Batxillerat ja tenen les dues dosis de la vacuna, xifra que arribarà al 80% en dues setmanes. A més, també ha indicat que ja està molt avançada la immunització completa de l’alumnat universitari, reivindicant el “treball, esforç i actitud” de tota la comunitat educativa valenciana.

Durant la seva intervenció, el president també ha destacat l’evolució positiva de tots els indicadors, la qual cosa ha permès passar d’estar en alerta 4 a situar-se en alerta 2, i registrar una incidència 3 vegades inferior respecte a la de fa un mes. A més, Puig ha assenyalat que actualment la Comunitat Valenciana presenta la tercera incidència més baixa d’Espanya i uns nivells inferiors als de tots els països de l’entorn.

En la Mesa Interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací