Actualitat Diària

Finalitzen els cursos de formació impartits al Centre de Formació Paulo Freire d’Almenara

Més de 500 persones han participat en la trentena d’activitats programades entre la formació reglada i els diversos tallers i cursos

Actualitat Diària

El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d’Almenara ja ha realitzat l’habitual acte de clausura de final de curs 2018-2019. En total són més de cinc-cents els veïns i veïnes d’Almenara i d’altres municipis que han participat en les més de trenta activitats programades entre el capítol de la formació reglada amb els cursos per al graduat o els idiomes, entre els quals s’inclou el valencià, i les opcions d’activitats no reglades com la zumba, fotografia, guitarra, o ceràmica entre les diverses propostes existents.

A més enguany ha destacat l’aposta tecnològica amb la nova web del centre, així com s’han encarregat de l’organització d’activitats en la Setmana de la Ciència Ramón Lapiedra, a més de col·laborar en la campanya per la Igualtat i la no discriminació de l’ajuntament, així com diverses visites en l’àmbit del medi ambient i de la cultura i patrimoni.

En l’acte de clausura de les activitats, a més del tradicional lliurament de diplomes a l’alumnat participant, també van actuar els i les alumnes dels cursos de guitarra, taller de veu, hip-hop, tai-txi-txuan, zumba i multiactivitat. A més també es van inaugurar les exposicions dels treballs dels tallers de pintura i dibuix, fotografia, ceràmica, restauració de mobles, i pachwork.

Destacar també la figura del director de la FPA Paulo Freire, Juan Pedro Navarro, que compleix 30 anys al capdavant. Navarro va destacar en la seua intervenció l’aposta del centre i el seu creixement, així com el canvi en el perfil de l’alumnat, ja que al principi es concebia el centre per a ensenyar més a llegir, escriure o traure’s el graduat i ara el perfil de l’alumnat és més de complementar estudis, aprendre idiomes o activitats d’oci, la qual cosa demostra l’evolució de les societat i de l’aprenentatge. A més Navarro va assenyalar que es continuarà treballant en la línia de promoure l’ensenyament, la cultura i l’oci, i lluitant com sempre per la igualtat d’oportunitats i la no discriminació. Finalment va agrair als professors i professores, així com als alumnes i les alumnes el seu esforç i motivació per a aconseguir els reptes.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, també ha destacat l’aposta un any més per totes les activitats educatives i culturals del Centre FPA Paulo Freire, que s’ha convertit en una autèntica referència en la localitat. Ha agraït també a professorat i alumnat el seu treball i els va convidar a seguir amb la formació el pròxim exercici. A més també va felicitar a Navarro pels seus trenta anys al capdavant del centre .

Ara, a l’espera del curs pròxim, s’obrin les finestres estivals amb els cursos tant en el centre Paulo Freire com en el Miguel Hernández de la Platja Casablanca d’Almenara.