Eurocaja Rural, primera caixa rural que rep la certificació de Bon Govern Corporatiu d’Aenor

260

L’entitat financera es converteix en la primera societat no cotitzada a obtindre aquesta certificació

Actualitat Diària

Aquesta certificació corrobora el ferm compromís de Eurocaja Rural per operar amb els més alts estàndards de govern corporatiu, ja que reconeix aspectes com la transparència, la sostenibilitat, la igualtat i la responsabilitat amb la societat.

Eurocaja Rural s’ha convertit en la primera caixa rural del país a rebre la certificació de l’Índex de Bon Govern Corporatiu emesa per Aenor. L’entitat financera, que a més ha obtingut la qualificació màxima de G++, es converteix així en la primera societat no cotitzada a aconseguir-ho, i a ocupar un lloc entre les deu primeres societats a Espanya a aconseguir-lo.

L’Índex de Bon Govern Corporatiu de Aenor és la primera certificació sobre aquesta matèria a Espanya i es basa en la metodologia de l’Índex de Bon Govern Corporatiu creada per la consultora experta en reputació Villafañe & Associats. Té com a fonaments la normativa legal europea i el Codi de Bon Govern de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El procés de certificació permet, a més, identificar les accions de millora de la governança d’una companyia i l’impacte que tindria la implementació de cadascuna d’elles. En concret, la certificació emesa per Aenor es desenvolupa sobre una sèrie de mètriques estandarditzades que mesuren el grau de compliment en Bon Govern a partir de 9 variables, 41 indicadors i 165 criteris d’avaluació.

El director general de Eurocaja Rural, Víctor Manuel Martín López, va rebre aquest reconeixement de mans de David de Pastors, director d’Avaluació de Conformitat i Canal Regional de Aenor, en un acte que va comptar a més amb la presència de Sonia Gómez Sánchez, lletrada assessora i directora de la Divisió del Gabinet Institucional de Eurocaja Rural; Andrés Gómez Colón, secretari general de Eurocaja Rural; Antonio Contreras, director de Aenor a Castella-la Manxa, i Jesús Gómez-Salomé, director Corporatiu de Comunicació i Relacions Institucionals de Aenor. “Aquesta certificació és reflex del compromís de Eurocaja Rural per operar amb els més alts estàndards de govern corporatiu, ja que reconeix aspectes com la transparència, la sostenibilitat, la igualtat i la responsabilitat amb la societat. Per a la nostra entitat constitueix un orgull obtindre aquesta distinció, que avala la nostra manera de ser i procedir, i que és un estímul més per a continuar treballant amb valors i principis, sempre al servei dels nostres socis i clients” va concloure Martín López.

Per part seua, el representant de Aenor, David de Pastors, va indicar que “les organitzacions amb vocació de lideratge han de demostrar amb fets el seu compromís amb els valors que importen a la societat i al conjunt dels seus grups d’interés. Un d’aqueixos valors és el Bon Govern de les companyies i la certificació de Aenor recolza públicament el notable resultat que Eurocaja Rural està aconseguint en aqueix camp”.

Convé subratllar que en el moment de l’avaluació de Aenor, el percentatge de presència femenina en el Consell Rector ascendia a 35,71%, amb un total de 5 conselleres dels 14 dels seus components. Durant l’exercici de 2023, com a resultat de les eleccions celebrades en l’Assemblea General Extraordinària, s’ha incorporat una nova consellera, per la qual cosa 6 de 14 dels membres del Consell Rector són dones. Això ha suposat que, durant l’exercici en curs el percentatge de presència femenina en l’òrgan d’administració ascendisca al 42,85%, complint amb les recomanacions del Codi de Bon Govern de les societats cotitzades de CNMV referent a això, encara que no siga de directa aplicació per a l’entitat, fet que corrobora el compromís de l’entitat per la igualtat.

Així mateix, el percentatge de consellers categoritzats com a independents del Consell Rector de l’Entitat, ascendeix en l’actualitat a un 35,71%. Això suposa que, dels 14 Consellers, 5 ostenten la categorització d’independents davant Banc d’Espanya.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací