Actualitat Diària

Eurocaja Rural premia Xarxa Mare que ofereix aliments i béns de primera necessitat

Actualitat Diària

El president de Eurocaja Rural, Javier López Martín, ha fet lliurament d’un xec de 2.000 euros a la presidenta de Xarxa Mare a Toledo, Ana Pérez Álvarez, com a premi a un dels projectes guanyadors de la primera categoria de les ‘Ajudes Socials a persones en risc d’exclusió i col·lectius desfavorits’. La finalitat d’aquest projecte és fer lliurament a aquestes famílies de productes d’alimentació i articles bàsics de primera necessitat.

Xarxa Mare és una associació de voluntaris que, des de 2009, ajuda a les dones gestants amb dificultats, i a les seves famílies, davant un embaràs imprevist. Aquesta relació es prolonga durant el transcurs d’un any a partir del part. L’associació lliura llet, bolquers, productes d’higiene, roba i altres articles necessaris en els primers mesos de vida del bebè.

D’altra banda, es duu a terme un acompanyament de la mare, el seu bebè i la seva família, per a compartir assessorament i consell davant una situació vital tan nova i transcendental. L’edat mitjana de les mares que sol·liciten ajuda a l’associació és de 26 anys.

A l’agost de 2020, la Fundació Eurocaja Rural va presentar la convocatòria a la 1a categoria de les seves ‘Ajudes Socials a persones en risc d’exclusió i col·lectius desfavorits’ per a frenar els efectes del coronavirus en les persones més vulnerables. Més de 50 projectes es van presentar, dels quals 10 van ser finalment premiats.