Espaitec presenta el projecte UJI#LAB de co-creació entre empreses i comunitat universitària

694

Actualitat Diària

El Parc Científic Tecnològic de la Universitat Jaume I, Espaitec, presentarà dimecres que ve 13 de novembre a les 13 hores a la sala multiusos de l’edifici Espaitec 2 el projecte UJI#LAB, que té com a objectiu principal acostar a la societat al coneixement generat per la comunitat universitària.

El projecte UJI#LAB es basa en fomentar la interacció entre coneixement i empresa a través d’un canal nou (LABs) amb una clara vocació d’estímul d’activitats d’innovació oberta, un enfocament que està sent adoptat per moltes empreses per la seua versatilitat, agilitat i eficiència. UJI#LAB té com a finalitat facilitar la generació de noves idees, mitjançant la co-creació i la implicació d’empreses al costat de l’àmbit acadèmic universitari (grups de recerca i membres de la comunitat universitària).

UJI#LAB possibilitarà la creació de prototips, gràcies al seu FabLab, a partir de reptes o necessitats captats per part del professorat universitari (mitjançant concurs d’idees per a resoldre reptes plantejats, orientació en els treballs finals de Grau i Màster cap a la solució d’aquests reptes o identificar oportunitats de posada en marxa de start-ups que treballen dins de l’empresa en la direcció requerida).

Els FabLab són petits laboratoris locals basats en la fabricació digital amb tota la maquinària imprescindible, la qual cosa permetrà la total implementació dels projectes plantejats. Aquest projecte va destinat a tota la comunitat universitària, tant professorat com alumnat, encara que cal destacar que el públic més interessat és l’alumnat que està immers en els treballs final de Grau i Màster pel propi aprofitament del projecte.

L’UJI#LAB serà tant l’entorn en el qual es dissenye la metodologia com l’espai on es verifique la seva validació i es recolzarà en la metodologia LivingLab adoptada per la European Network of LivingLabs (ENOLL), basada en els principis de valor, influència, sostenibilitat, obertura i realisme.

Finalment, destacar el desenvolupament d’una plataforma de gestió de reptes per a la difusió dels treballs finals de Grau i Màster, en la qual s’inclouran altres treballs desenvolupats per la comunitat universitària.

 

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací