Es torna al 100% del treball presencial en la Generalitat a partir del 15 d’octubre

583

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dilluns la resolució de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per la qual es deixa sense efecte la resolució del 18 de maig que regulava els criteris de caràcter extraordinari per al teletreball dels funcionaris i funcionàries de l’Administració autonòmica amb motiu de la COVID-19. En ella s’establia que, com a màxim, la modalitat no presencial es podia aplicar fins a un màxim del 30% dels efectius excepte en els serveis assistencials i d’atenció al públic.

La resolució publicada deixa sense efecte l’ordre del maig passat, amb el que la presencialitat torna al 100% de les plantilles. Aquesta mesura entrarà en vigor a partir del pròxim 15 d’octubre, tal com es va informar els sindicats la setmana passada.

A partir de llavors, la Direcció General de Funció Pública podrà aprovar els programes de teletreball que presentin les sotssecretaries de cada conselleria en els termes que estableix el Decret 49/2021 de l’1 d’abril, en el qual es regulava el teletreball com a modalitat de prestació de serveis del personal empleat públic.

Aquesta norma fixa que cada sotssecretaria podrà presentar programes de teletreball per als departaments que consideri. Aquests programes tindran una durada màxima d’un any, prorrogable per períodes iguals. En tot cas, la jornada de treball no presencial serà, com a màxim, de tres dies a la setmana, i no es podran acollir a ell els serveis de caràcter assistencial o d’atenció al públic.

A més de programes col·lectius, el Decret reconeix també la possibilitat d’acollir-se a procediments individuals i específics per a aquelles persones que compleixin determinats requisits per raons de salut laboral o quan siguin víctimes de violència de gènere, terrorisme o per trobar-se en avançat estat de gestació o embaràs de risc.

Les propostes es remetran a la Direcció General de Funció Pública, que serà la que comprovi que es compleixen tots els requisits i aprovarà el programa en qüestió. No obstant això, el Decret 49/2021, que entra en vigor el pròxim 15 d’octubre, contempla també la possibilitat que s’apliqui de nou el règim de teletreball si l’evolució de la pandèmia tornés a agreujar-se o per a altres situacions de crisis.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací