Empresaris de Terol busquen operar des del Port de Castelló

745

Actualitat Diària

Un total de 45 empresaris de Terol de diferents sectors han visitat el port de Castelló per a conèixer les oportunitats d’operar a través d’aquest recinte, en una jornada organitzada per la Fundació PortCastelló en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló. La delegació empresarial ha estat liderada pel president de la Cambra de Comerç de Terol, Antonio SantaIsabel, i el president de Cepyme Teruel, Juan Andrés Ciércoles.

És la primera vegada que PortCastelló organitza una promoció d’aquestes característiques amb empreses turolenses en el propi port. La jornada s’ha desenvolupat sota el lema ‘Port de Castelló, porta de Terol’, atès que el port de Castelló pot connectar a Terol amb més de 101 països.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló (APC), Francisco Toledo, ha subratllat que “Teruel és una zona estratègica per a PortCastelló”, i s’ha referit a la necessitat d’enfortir relacions amb el seu teixit empresarial. Així, ha presentat les potencialitats que ofereix el recinte portuari, entre elles, la seva òptima connectivitat. De fet, és el cinquè millor connectat d’Espanya segons l’Índex de Connectivitat Marítima elaborat per la Fundació València Port i que mesura el volum de connexions, destinacions i freqüències dels ports.

La jornada ha servit per a posar en valor altres dades que situen a PortCastelló entre els primers d’Espanya, tals com ser el tercer més rendible del país i el primer en resultats d’explotació respecte d’ingressos. “Tot això ens ha permès rebaixar les taxes durant tres anys seguits, perquè som un port que traslladem la rendibilitat en millora de la competitivitat”, ha explicat Francisco Toledo.

El president de la APC ha explicat als empresaris que PortCastelló ocupa el novè lloc dels 46 ports d’interès general en tràfic de mercaderies, “creixent per sobre de la mitjana, un 18% enfront del 3,3% de la resta del sistema”.

Els empresaris turolenses han recorregut diverses terminals especialitzades en diferents trànsits amb la finalitat de conèixer la diversificació i polivalència reeixida pel port de Castelló. Així, han visitat la terminal de contenidors de APM Terminals Castelló, la terminal de graneles sòlids de PortSur i la terminal frigorífica de Noatum des de la qual s’exporta la taronja cap als Estats Units.

Teruel2També se’ls ha informat de les inversions en infraestructures productives que milloraran la connectivitat tant terrestre com ferroviària de PortCastelló, un atraqui de graneles líquids i la nova zona logística per a continuar creixent de manera sostenible i generar ocupació.

Per part seva, la directora del port de Castelló, Ana Ulloa, s’ha referit a la posició geoestratègica que ocupa el port de Castelló, “on conflueixen tres corredors ferroviaris”, en referència al mediterrani, càntabre mediterrani i central mediterrani. Ana Ulloa ha remarcat que “el port de Castelló és la porta de Terol per a les seves exportacions, perquè estem a 140 quilòmetres”.

La jornada ha inclòs una visita a instal·lacions d’algunes empreses turolenses que han realitzat inversions en concessions en el port de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací