Emotiu homenatge a les 1.680 víctimes del coronovirus a la Comunitat Valenciana

596

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana ha rendit, aquest dijous, un homenatge a les víctimes de la pandèmia de COVID-19 en un acte que ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la resta de membres del Consell. A més, han assistit persones afectades i familiars de persones mortes per coronavirus procedents de les diferents comarques valencianes, així com alcaldes i alcaldesses de les localitats d’aquests territoris i les principals autoritats de la Comunitat.

L’acte ha inclòs una ofrena floral de hortensias blanques i la Real Camerata Espanyola ha interpretat ‘In memoriam’, una peça musical creada a propòsit per a aquest homenatge pel compositor Adam Ferrero. A més, s’han interpretat ‘Impressió nocturna’, de Lorente Gaos; ‘Cant místic’, de Manuel Palau Boix, i ‘Oda a Sant Marcelo’, d’Adam Ferrero.

Asímismo, per a evocar a les persones que ens han deixat, s’ha inaugurat ‘En rècord’, una escultura de l’artista Rosana Antolí (Alcoi, 1981), que ha comptat amb la col·laboració de l’IVAM, i per als fonaments del qual el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat ha recollit terra d’enclavaments emblemàtics de les 33 comarques de la Comunitat Valenciana.

Representació de la societat

Com a representants de les persones afectades ha participat en l’acte el periodista Lluís Motes, qui en la seva intervenció ha destacat “el cop brutal” que ha suposat la pandèmia i ha desitjat que la vida “no ens hagués portat a aquest moment”.

Asímismo, Malnoms ha reflexionat sobre la necessitat de “no defallir” i ha remarcat el compromís per part de tota la societat valenciana de “reconèixer, retreure i recordar”.

En representació del personal sanitari ha intervingut en l’acte la cap de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital General d’Alacant, Esperanza Merino, que ha destacat el treball realitzat pels diferents professionals, “que van donar el màxim de si mateixos” en un moment que requeria donar una resposta ” ràpida, dura i difícil”. “Hem intentat viure el lema dels metges del segle XIX: curar a vegades, alleujar sovint i acompanyar sempre”.

“En els últims set mesos, -ha continuat Merino-, hem generat molt de coneixement científic que ha de ser la base per a afrontar el nostre present i el nostre futur. Com a professionals sanitaris, la ciència és la nostra guia diàriament en totes les nostres actuacions amb pacients però ha de guiar-nos a tots com a societat: a les autoritats sanitàries per a l’establiment de la gestió de l’epidèmia i de les noves mesures que calgui prendre i a cadascun de manera personal per a saber com comportar-se per a limitar l’extensió de la infecció”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací