Els taxistes mantenen la vaga malgrat les pèrdues generades i les promeses del Ministeri i el Consell

1452

El ministre Ábalos demana que es desconvoquen els aturs i la Generalitat es mostra favorable a assumir les competències

Els taxistes de la Comunitat Valenciana acorden seguir les pautes dels seus representants i mantenir la vaga que van iniciar ahir, en tant no hi haja acords concrets sobre les seues reivindicacions, a pesar que la temporada d’estiu i festivals els porten a pèrdues. Mentre el ministre, José Luís *Ábalos, fa una trucada al fet que deposen l’actitud, apel·lant al fet que són Servei Públic, els taxistes responen: “Si som Servei Públic para el dolent, també ho som para el bo”.

Actualitat Diària

Continua el conflicte laboral del gremi dels taxistes, que han decidit mantenir la situació de vaga indefinida, almenys fins que es prenguen decisions concretes que atenguen els seus drets.
Després de les reunions a Madrid ahir i avui a València, els portaveus dels taxistes mantenen els aturs però també seran generosos amb els serveis mínims: “ha costat molt arribar ací, açò no s’ha muntat en un dia, per a cedir ara”.

Els taxistes admeten que la situació està generant pèrdues. És temporada de festivals i és temporada alta d’estiu. Unes condicions que ofereixen la possibilitat de treballar i de donar servei als seus usuaris.

Però la situació, indiquen els usuaris, és insostenible i, o es reivindica ara o es posa en perill el futur de la professió.

Aquest matí els taxistes estaven una mica més contents que en jornades anteriors després de la reunió amb els representants de Foment. Però les promeses no són suficients.

A la Comunitat Valenciana els taxistes apunten al fet que estan d’acord amb la transferència de competències a les Comunitats Autònomes i les llicències municipals.

No han assegut molt bé les trucades del ministre de Foment, José Luís Ábalos, que demà es reuneix amb Ximo Puig a València per a signar el Pla Estatal de l’Habitatge. Sobretot, perquè el ministre ha fet una trucada al fet que els taxistes deposen la vaga sobre la base del seu reconeixement com a ‘Servei Públic’.

Però és precisament açò el que reclamen els taxistes: “si som servei públic para el dolent, per a atendre municipis, sectors o serveis que no volen les empreses com Uber o Cabify perquè no són negoci, també hem de ser-ho para el bo”. No és de rebut, assenyalen, que s’apliquen dues vares per a mesurar, la seua amb totes les exigències, impostos i normatives que han de complir, mentre que les altres empreses tenen accés al mercat sense seguir les mateixes condicions.

Aquest matí, els responsables del Ministeri s’han reunit també amb els representants de les Empreses de Vehicles amb Conductor. El resultat de la reunió sembla haver sigut parcialment positiu per a aquestes entitats que han manifestat sentir-se parcialment satisfets…

Quines concessions concretes es van a concedir a cada part?, es pregunten des del sector del Taxi. De moment segueix la vaga, les concentracions i les protestes. I per a matí, els taxistes de Castelló tornaran a concentrar-se en l’estació i a esperar que s’atenga a les seues reivindicacions i se’ls donen respostes concretes.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, presidirà demà dimecres, 1 d’agost, a la vesprada, en la seu del departament, la reunió extraordinària de la Conferència Nacional de Transports.

L’objecte de la reunió és la identificació d’aquells aspectes i mesures, a nivell estatal i autonòmic, que puguen ser susceptibles de modificació per a millorar la competitivitat, la competència, la prestació dels serveis i la coordinació en l’àmbit urbà i interurbà de l’activitat desenvolupada per les diferents modalitats de transport de viatgers en vehicles de turisme.

El pròxim mes de setembre, Foment convocarà als principals ajuntaments d’Espanya a una reunió en la qual s’abordarà la problemàtica que afecta al sector.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací