Els reptes tecnològics i d’I+D de la Comunitat comptaran amb una ajuda total de 15 milions de l’IVACE

655

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha publicat les ajudes als centres tecnològics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de projectes d’I+D de caràcter no econòmic realitzats en cooperació amb empreses.

La convocatòria compta amb un pressupost de 15 milions d’euros i està cofinançada per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Amb aquestes ajudes, Ivace Innovació pretén contribuir a superar de manera reeixida els principals reptes econòmics, socials i territorials de la Comunitat Valenciana, avançant en la transformació del sistema productiu valencià cap a activitats de major valor afegit, al mateix temps que es milloren els mecanismes i canals per a la transferència del coneixement i tecnologia des dels centres tecnològics de la Comunitat.

Per a la directora general de l’Ivace, Júlia Company, “el valor diferencial d’aquesta línia d’ajudes és la cooperació entre els centres tecnològics i les empreses de la Comunitat”.

“La participació de les empreses- ha afegit Company- és fonamental per a garantir que els projectes d’investigació responen a les necessitats dels diferents sectors, augmentant així, les possibilitats d’aplicar els resultats en les empreses de la Comunitat”.

“D’aquesta manera ajudem a transformar el model productiu de la Comunitat a través d’un sistema d’innovació orientat a aconseguir els màxims resultats en l’àmbit de l’economia productiva”, ha indicat la directora.

En els últims tres anys, Ivace Innovació ha recolzat 350 projectes d’investigació en els quals han participat més de 1.800 empreses de la Comunitat Valenciana.

Línies d’ajuda

El pressupost total de l’Ivace en 2020 per a donar suport a l’activitat que els centres tecnològics desenvolupen a favor de les empreses valencianes ascendeix a 47 milions d’euros.

Aquest pressupost es divideix en dues línies d’ajuda: una dotada amb 27 milions d’euros i dirigida a finançar la investigació, que hui encara no té resultats que es puguen transferir a les empreses, però sense la qual no seria possible avançar en noves tecnologies, nous materials, nous productes o serveis.

I una segona línia, en la qual s’emmarca la convocatòria recentment publicada, dirigida a una investigació que els seus resultats puguen ser ja transferits a les empreses per a donar-los suport en la seua activitat i contribuir a la millora de la seua competitivitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací