Els hotelers conviden al Govern a negociar els termes del programa Imserso “amb urgència”

408

Actualitat Diària

Quan s’estima que per al mes de juliol tots els majors de 65 anys a Espanya puguin estar vacunats, és el programa de Vacances de Majors de l’IMSERSO un dels instruments més oportuns per a començar a construir la recuperació del turisme espanyol durant la pròxima tardor-hivern.

Així li ho han manifestat els representants del sector hoteler a través de CEHAT als responsables tant de la Secretària d’Estat de Turisme com de l’IMSERSO. “És molt urgent que comencem a negociar com més aviat millor els termes del que serà el nou programa de l’IMSERSO perquè les setmanes passen i si volem tenir-lo tot llest per a la venda al setembre no queda molt temps per a treballar”.

Per als hotelers espanyols, “estem davant una refundació del programa i cal no oblidar que la base sobre la qual es va crear continua sent la mateixa: mantenir l’ocupació en les zones turístiques d’Espanya”.
En aquest any 2021, aquest objectiu cobra més valor si cap: el turisme espanyol és l’activitat econòmica més castigada per la pandèmia i tots els esforços i projectes per a aixecar-ho quan es donin les condicions de seguretat per la vacunació seran pocs. “Poder treure als centenars de milers de treballadors del sector que estan en ERTO, reactivar els destins i tota l’economia que es mou al voltant del turisme és l’objectiu principal que ha de tenir el Govern d’Espanya. Perquè aquest programa passa a ser una qüestió d’Estat per les seves implicacions a tots els nivells”.

El programa de Turisme Social forma part de les competències de l’IMSERSO però no és un programa assistencial: és un programa amb un clar contingut econòmic i de política d’ocupació que ha estat un èxit des de la seva creació en 1985. En aquesta data formava part de les competències del Ministeri de Treball i Seguretat Social pel seu essencial objectiu de protecció i foment de l’ocupació en les zones turístiques durant els mesos d’hivern.

El sector hoteler creu que és necessari començar la negociació del nou programa com més aviat millor perquè, a més, només de la negociació i de l’acord entre tots els pilars que formen part del programa es farà un producte sostenible. “El seu trancencendia social i econòmica no permet perdre ni un dia”.
El sector ha realitzat ja tots els deures i estudis necessaris per a començar aquesta negociació en el moment en què els responsables del Govern vulguin. Però no hi ha molt de marge: cal tenir un termini de 6 mesos per a una tramitació òptima pel que queden ja poc marge si volem arrencar al setembre amb la venda de paquets.

El sector hoteler és el pilar fonamental sobre el qual s’assenteixi el programa juntament amb els destins:és el factor que ha generat uns índexs de satisfacció molt importants per als clients, però que ha sofert una important deterioració en els últims anys quan els gestors de l’IMSERSO van decidir obviar les recomanacions del sector i treballar amb un programa que està del tot punt fora del mercat.
“Se’ns obre una oportunitat d’or per a realitzar la reformulació necessària per a treballar altres 25 anys més, estant segurs que hi haurà una demanda més que suficient per a cobrir fins i tot ampliacions de contingent i períodes. Per a nosaltres, aquesta primera anualitat hauria de tenir un caràcter extraordinari, contemplar 1,5 milions de paquets i poder estendre’s en el temps fins que la demanda s’hagi recuperat dels efectes de la pandèmia”.

Els empresaris hotelers volem ser molt responsables i estar al que les dades aconsellin en cada cas. Però hi ha un treball que fer que no pot esperar i és la nostra obligació i la dels els nostres governants tenir-lo preparat perquè quan es donin les condicions oportunes no desaprofitar ni un sol minut i ni un sol turista que vulgui viatjar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací