Actualitat Diària

Els francesos, els principals turistes que han visitat Benicarló durant l’estiu

Actualitat Diària

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha realitzat un balanç sobre la temporada de turisme d’estiu a Benicarló. Durant els mesos de juny, juliol, agost i la primera quinzena de setembre, 11.760 persones han acudit als dos principals punts d’informació turística de la ciutat, la Tourist Info i el Mucbe, per sol·licitar informació sobre la nostra ciutat. La majoria, procedents d’Aragó (2.076) i de França (2.163), els dos mercats per excel·lència. A més, la resta de principals mercats nacionals han estat Catalunya, la Comunitat de Madrid, el País Basc i la Comunitat Valenciana, mentre que els internacionals han sigut Alemanya, Regne Unit i Països Baixos.

Al respecte d’aquestes dades, la regidora ha volgut remarcar que «més o menys ja tenim un turisme estabilitzat, tant nacional com internacional». «Els indicadors estudiats ens ofereixen una visió positiva del que ha estat l’estiu a Benicarló i ens indiquen un creixement del turisme respecte dels anys anteriors», ha destacat la regidora.

Quant a les principals demandes dels turistes, han estat sobre les Festes Patronals, informació local i informació cultural. A més, al llarg del mes d’agost s’ha incrementat la demanda sobre informació gastronòmica.

Pel que fa a les dades d’ocupació, el mes de juny d’enguany els hotels de la ciutat han estat a un 77% d’ocupació, mentre que l’any anterior van estar a un 70%. Durant el mes d’agost, el Parador de Turisme ha passat del 88% d’ocupació el 2018 al 97% enguany. Pel que fa als càmpings, durant el mes d’agost han estat al 95% d’ocupació, mentre que els apartaments turístics van estar al 50% al juny, al 70% al juliol i al 90% al mes d’agost. Les pensions han estat entre el 70% i el 98% d’ocupació durant els mesos d’estiu.

Respecte de les activitats que s’han organitzat, Cardona ha desvetlat que «el cinema a la fresca i la Mar de Circ han tingut una magnífica acollida, com també les Festes Patronals i les activitats esportives, que han estat ocupades entre el 90% i el 100% de les places disponibles». Quant a la Biblioplatja, ha estat visitada per 950 persones durant el mes de juliol i per 1.050 el mes d’agost.

Pel que fa al servei de socorrisme, la regidora ha reconegut que «excepte el desafortunat incident que va ocórrer al port nàutic al incendiar-se una embarcació, durant la temporada de platges no hem hagut de lamentar cap salvament a destacar».

Qualitat de l’aigua

Sobre l’estat de l’aigua, la regidora ha ressaltat que «els anàlisi que s’han anat realitzant periòdicament al llarg dels mesos d’estiu han donat com a resultat una aigua entre bona i excel·lent, i una sorra entre suficient, bona i excel·lent, gràcies en bona part a la tasca de neteja que ha realitzat tots els matins la Brigada d’Obres i Serveis».