Els casos de Covid-19 a les residències de majors es desplomen un 60% des de l’inici de la vacunació

374

Actualitat Diària

Des de l’inici de la vacunació enfront de la covid-19 en les residències de majors de la Comunitat Valenciana ha anat disminuint el nombre de contagis entre els residents i el personal que treballa en aquests centres.

De fet, des de fa un mes, el nombre de casos registrats en les residències de majors ha baixat un 64%, passant de registrar durant la tercera setmana del mes de gener fins a 1.299 nous casos, als 472 notificats durant tota la setmana passada.

Els contagis també disminueixen de manera progressiva entre el personal que exerceix la seva labor en aquests centres de majors. Els nous casos de coronavirus registrats entre els professionals de les residències han baixat un 67,36% en el període d’un mes, passant de registrar 380 en la tercera setmana de gener a 124 nous casos durant tota la setmana passada.

Cal destacar que el personal, residents i treballadors d’aquests centres, han estat els primers a rebre les dosis de vacunació, una campanya que va iniciar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a la fi de desembre i que ha permès administrar 44.945 dosi de vacunes a persones majors de les residències i 39.515 dosi de vacunes als treballadors d’aquests centres.

Així mateix, les últimes dades del servei d’Epidemiologia reflecteixen també un descens dels brots per coronavirus en els centres de majors. En aquest sentit, en el període d’un mes ha baixat un 78,04% el nombre de brots nous que es notifiquen en les residències, i al mateix temps, disminueix en un 23,04% la xifra de brots actius.

Finalment, des del mes de gener ha baixat un 4,76% el nombre de residències de majors de tota la Comunitat Valenciana que es troben en vigilància activa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací