El turista estranger gasta un 4,4% més en la Comunitat en el primer trimestre de l’any

499

Actualitat Diària

La despesa de turistes estrangers en la Comunitat Valenciana va aconseguir 1.545,1 milions d’euros durant el primer trimestre de l’any, la qual cosa suposa un augment del 4,4% respecte al mateix mes de 2018, segons les xifres proporcionades aquest dimecres per l’enquesta Frontur-Egatur que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquest enquesta mostra que l’arribada de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de 2019 ha descendit un -0,7% respecte a les dades registrat en el mateix període de 2018.

No obstant això, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “les dades conegudes avui apunten a un avanç en l’increment de la rendibilitat turística, malgrat que ha descendit alguna cosa el nombre de turistes estrangers”.

En aquesta línia, ha recordat que “incrementar la rendibilitat i aconseguir la desestacionalització són els dos objectius prioritaris que ens marquem a inici de legislatura, i aquests resultats que es refereixen al primer trimestre de l’any, considerat com a temporada baixa, ens reafirmen en l’estratègia que estem seguint per a aconseguir els objectius marcats”.

Colomer ha volgut posar en valor que “els bons resultats obtinguts són sempre gràcies a l’esforç que realitza diàriament el sector turístic, que són els qui cada dia treballen per a mostrar tots els nostres atributs i la nostra hospitalitat als turistes que ens visiten”. En aquest sentit, ha apuntat que “quan parlem de turisme hem de fer referència sempre a una obra coral, en la qual tots sumem per a oferir la nostra millor versió al visitant”.

D’altra banda, ha afegit que, des de la Generalitat, “continuarem donant suport al sector amb l’objectiu millorar la rendibilitat del turisme en la Comunitat” i ha recordat que “un dels objectius que ens marquem durant aquesta legislatura és treballar amb diferents mercats emissors i amb segments de demanda disposats a visitar la nostra destinació amb poder adquisitiu, elevant la despesa”.

Resultats turistes estrangers primer trimestre de 2019

La despesa realitzada pels turistes estrangers en la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de l’any va aconseguir els 1.545,1 milions d’euros, xifra que suposa un augment del 4,4% respecte al mateix període del passat any.

Respecte al nombre de turistes, durant els primers tres mesos de 2019 la Comunitat va rebre un total d’1.514.912 turistes, xifra que suposa un lleu descens del 0,7% respecte a 2018.

El francés ve més, pero el britànic és el que més gasta

Per mercats, destaca la pujada del 1,6% de la despesa dels britànics, que acumulen 404,4 milions d’euros fins a març, s’ha registrat un descens en el nombre de turistes procedents de Regne Unit en aquest període, -3,7%.

Destaca a més el comportament del mercat francès, que s’incrementa tant en el nombre de turistes interanual (+12,7%) com en la despesa que aquests realitzen (+38,1%).

Altres mercats que destaquen són l’alemany que s’incrementa un 10,2% en el nombre de turistes i un 4,6% en la despesa que realitzen durant el primer trimestre de 2019.

A més, durant el primer trimestre de 2019 la despesa mig diària ascendeix a 105,7 euros, la qual cosa suposa 6,5 punts interanuals més que en el mateix període de l’any anterior.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací