El sector comercial demana que s’ampliï l’horari d’obertura a les 20.00 hores i l’aforament a la meitat

421

Actualitat Diària

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha mantingut una reunió amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i la presidenta presidenta de la Fundació CEOE, Fátima Báñez, en la qual ha estat present també la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez.

D’altra banda, s’ha reunit amb representants del sector del comerç, una trobada en el qual també ha participat Salvador Navarro, acompanyat per Pau Villalba, vicepresidenta de la CEV, presidenta de la comissió de comerç CEV i representant de ASUCOVA; Rafael Torres, vicepresident de la Comissió de comerç CEV i president de CONFECOMERÇ; i Juan Sabater, delegat de ANGED en la Comunitat Valenciana.

 

Barceló els ha informat de la situació epidemiològica actual de cara a l’obertura de les restriccions durant el procés de desescalada. La consellera ha destacat que “és molt important conèixer de primera mà la impressió dels sectors afectats” i ha agraït “la col·laboració i comprensió que han demostrat en un context de crisi sanitària tan complicat”.

Des de la Comissió s’ha insistit en el caràcter estratègic del sector en l’economia de la Comunitat Valenciana i s’ha demanat que es tingui en compte l’estricte compliment que ha fet de les mesures de seguretat exigides, tant per part dels treballadors com dels consumidors, la qual cosa converteix els espais comercials en llocs completament segurs.

El sector proposa una ampliació de l’horari comercial, com a mínim, fins a les 20 hores—actualment el límit està marcat a les 18 hores—; l’ampliació de l’aforament en botiga del 30% al 50%; l’eliminació de l’aforament en els aparcaments, per considerar-lo discriminatori i injustificat des del punt de vista epidemiològic; i que s’aixequi el tancament perimetral que limita la mobilitat a les ciutats amb més de 50.000 habitants i perjudica enormement el comerç.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací