El PPCS presenta un programa electoral que “dona resposta a les necessitats dels castellonencs”

367

Marta Barrachina ha explicat les diferents mesures i propostes del grup popular de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig

Actualitat Diària

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, ha presentat davant els mitjans de comunicació el programa de Govern per a la província de Castelló, en el qual es recullen les diferents mesures i propostes del grup popular de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. “El programa que presenta el Partit Popular dona resposta directa a les necessitats dels veïns de la província, perquè és fruit de mesos de treball recorrent la província”, afirma la presidenta provincial.

“Els programes electorals, i sobretot els del PP, estan constantment vius, es nodreixen de tot el que els companys del partit i la societat ens van transmetent, i evidentment és un programa el qual tots els nostres candidats adaptaran als seus programes locals per a donar resposta a les necessitats reals de cada racó de la província”, assegura Barrachina.

La presidenta provincial explica que “en tots els municipis en els quals hem estat i on hem escoltat les necessitats de la gent, el més demandat era més sanitat pública, major atenció social, més lideratge empresarial, ajuda a l’interior de la província, i una gestió sostenible del nostre entorn, i és per això que intentarem oferir uns serveis de qualitat i oportunitats en tots els àmbits per a millorar la vida dels castellonencs”. A més, Barrachina ha afegit que “no és un programa que quedarà en lletra morta, sinó que es podrà dur a terme des del mateix dia 29 de maig”. 

El programa de govern del Partit Popular per a la província de Castelló inclou inversions en sanitat, programes específics per a combatre la despoblació, mesures econòmiques i baixada d’impostos, impuls al turisme, propostes de gestió forestal i solucions per a la costa, entre altres temes prioritaris.

Recuperar una sanitat de qualitat

“Davant la problemàtica de les llistes d’espera, la saturació, i el col·lapse, la proposta principal és recuperar una sanitat de qualitat a la província”, destaca. Entre les propostes per a corregir el caos sanitari actual, la presidenta provincial afirma que el PP recuperarà el CICU per a la província de Castelló, augmentarà les unitats de prevenció de càncer de mama, instal·lant equips d’última generació a Segorbe, Onda i l’Alcora; i construirà un nou Hospital General a Castelló, entre altres mesures. “Recuperarem els serveis sanitaris perquè tots els castellonencs, visquen on visquen, tinguen els mateixos drets i atencions sanitàries”, explica.

Barrachina: “Les persones són la nostra prioritat”

Quant a l’atenció social, la líder provincial assegura que “l’atenció a les persones, des dels més joves als majors, és el centre de la nostra acció política”. “Posarem en marxa una xarxa provincial d’assistència personal a les persones majors així com un pla provincial per a l’accessibilitat i adaptació dels habitatges per a majors i per a persones amb diversitat funcional”, destaca.

En matèria de dona i igualtat, Barrachina ha anunciat el Primer Pla Provincial contra la violència de gènere amb 81 mesures concretes, a més del reconeixement social a les empreses que desenvolupen una cultura d’igualtat efectiva, entre moltes altres coses.

Quant al que afecta la població jove de la província, s’ha anunciat el Programa ‘Primera oportunitat’, “per a facilitar una experiència laboral inicial, que sempre és la més complicada”, destacava Barrachina. La presidenta també ha confirmat que es durà a terme la xarxa d’espais de cotreball; l’Aval de 100% als joves de fins al 2,5 del SMI per a accedir a habitatge; i que s’aplicarà la Quota Zero Autònoms als menors de 35 anys.

Creixement econòmic i creació d’ocupació

La presidenta provincial també ha posat l’accent en la necessitat de treballar perquè la província torne a la senda del creixement econòmic i la creació d’ocupació. “Atendrem els nostres sectors, des de la ceràmica a l’agricultura, la ramaderia o la pesca, sense oblidar als nostres autònoms i pimes. Cal adoptar mesures reals i rebaixar la càrrega fiscal que pateixen, i eliminar traves burocràtiques”, incideix. La posada en marxa d’un Bo Consum, ajudes a joves i autònoms, la creació d’oficines agràries de proximitat o l’aposta per productes de Km 0 són algunes propostes del programa.

Oportunitats per a l’interior de la província de Castelló

La líder provincial del Partit Popular ha explicat la necessitat de cuidar un interior que “mereix serveis, inversió i oportunitats”. Barrachina preveu posar en marxa un programa per a l’atenció sociosanitària i emocional dirigit als veïns de xicotets municipis d’interior així com recuperar Salut al Poble amb més especialitats per a atendre xiquets i majors. La creació i manteniment de botigues multiserveis i centres de convivència en tots els pobles, el Pla de rehabilitació d’habitatges particulars, un Servei de Taxi Rural, la construcció xarxa helisuperficies per a millorar la seguretat, així com millorar la cobertura mòbil i de TV en els llocs habitats, són uns altres dels aspectes que recull el programa.

Seguretat per als castellonencs

La presidenta provincial també ha anunciat mesures per a garantir la seguretat dels castellonencs, com la creació d’una oficina antiokupa. “Durem a terme el Pla Provincial contra l’ocupació il·legal d’habitatges, per a retornar els habitatges als seus propietaris i solucionar els problemes de seguretat i convivència que provoca”, explica Barrachina. 

El programa provincial inclou també un pla de manteniment, gestió forestal i neteja de muntanyes; actuacions per a la regeneració de la costa o un pla director d’aigua per a la província de Castelló, entre altres. 

“El canvi a la província de Castelló està cada vegada més a prop i arribarà de la mà del PP. Nosaltres mirem a tots els castellonencs i volem deixar arrere huit anys en què els qui han governat han mirat únicament cap a dins. Cada vegada hi ha més gent que vol sumar-se a aquest canvi”, ha explicat la presidenta provincial del PP, Marta Barrachina.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací