El PP demana més finançament per la Comunitat i menys silencis de Puig davant Sánchez

1236

Rubén Ibáñez afirma que l’única solució del nou Govern és permetre més endeutament 

EM/ Actualitat Diària
El sotssecretari general del Partit Popular i portaveu d’Economia del Grup Popular en els Corts, Rubén Ibáñez, ha criticat aquest matí el canvi de rumb que ha adoptat el Govern d’Espanya de Pedro Sánchez de connivència amb el del Consell, Ximo Puig, que han canviat la reclamació d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana per un permís per a incrementar el deute de la regió.
Quan es va produir la moció de censura que va portar a Pedro Sánchez a la presidència del Govern, va indicar Ibáñez, estava ja convocat el Consell de Política Fiscal, que pretenia modificar la situació de infrafinanciació que pateix des de fa molts anys la Comunitat Valenciana.


Una vegada canviat el Govern, el PSOE ha deixat de reivindicar els drets dels valencians i el Govern ha eludit el tema.
Ibáñez denunciava en aquest sentit, que el mateix ministre valencià, José Luis Ábalos ha deixat molt clar que de quitacions al deute de la Comunitat Valenciana gens, i de solucionar la infrafinanciació, menys. L’única cosa que ha anunciat, ha afirmat Ibáñez, és que permetrà als ens autonòmics i Ajuntaments poder endeutar-se més. Però açò no és una solució, va afegir, sinó agreujar més el problema.
En aquest sentit, el responsable d’economia del PP en els Corts, entén que totes les denúncies i reivindicacions realitzades per Puig a Mariano Rajoy no eren sinó una forma de pressió per a desgastar al Govern anterior, perquè “A Puig mai li ha interessat canviar el model. Quan ha arribat el PSOE al Govern s’han vist les vergonyes de Puig, que solament reclamava al PP”
En la seua crítica política, Ruben Ibáñez ha declarat avui que el Consell de Ximo Puig “ha passat de la urgència a la indiferència amb el finançament autonòmic”. “Per a Puig la reforma era urgent quan el PP estava en el Govern d’Espanya i ha passat a ser alguna cosa indiferent quan el Govern d’Espanya està en mans socialistes”, ha assenyalat. “L’única lectura que es pot fer és que Puig ha abandonat als valencians des que governa Pedro Sánchez. Ha deixat als valencians a la seua sort, amb un silenci impropi de qui diu representar a cinc milions de valencians”.
Ibáñez ha negat a Castelló Informació que el PP haja canviat de posicionament sobre la infrafinanciació després de l’arribada de Sánchez al Govern. En aquest sentit ha indicat, que el PP porta anys sol·licitant un finançament just, i segueixen fent-ho; i si no es van sumar a la manifestació proposada en el seu moment pels grups d’esquerra va ser, precisament pel que s’ha evidenciat després, que el seu objectiu (el de l’esquerra) no era el finançament.
Demanaran la compareixença de Puig
El portaveu d’Economia del GPP ha demanat a Puig “que done la cara, no s’amague després de la figura de Sánchez, i es pose a defensar els interessos dels valencians. Que ho faça des de ja i no penge el cartell de tancat per vacances ni en Els Corts ni en la seua Consell, i que explique als valencians què ha fet des que Sánchez és president. La resposta és senzilla: no ha fet gens”.
“Si aquesta situació ja és trista, ahir el ministre Ábalos donava un altre colp a Puig, en dir que no solament no es va a canviar el model, sinó que no va a haver-hi quitació del deute, que era la primera premissa que demanava el Consell de Puig quan governava el PP”, ha explicat Rubén Ibáñez. “Ábalos va dir ahir que de quitació gens i Puig segueix callat, la qual cosa és incomprensible. Porten tres anys parlant de la necessitat de tenir 16.000 milions d’euros per a les arques públiques i enfront d’aqueixa urgència i demanda imperativa durant tres anys avui solament hi ha silenci”, ha afegit.
“El Govern d’Espanya, presidit per un socialista, li ha dit al president valencià, també socialista, que no va a haver-hi canvi de model ni quitació, i Puig, submís, acatxa el cap. Per açò el PPCV va a demanar que Puig comparega en Els Corts”, ha explicat. “Al PSOE mai li ha interessat canviar el model, perquè quan ha arribat al Govern s’han vist les vergonyes de Puig”.
En la mateixa línia, Ibáñez ha recordat que el Consell va deixar de pagar el passat any 1.600 milions d’euros, impagaments a dependents i en matèria educativa, i en canvi augmenten alts càrrecs, assessors i es pugen el sou”.
El PP no ha donat directives per a les primàries
En relació amb les primàries del PP, Ibáñez ha eludit posicionar-se a favor d’un dels dos candidats que el dissabte haurà de ser votat pels compromisaris del partit.
És cert, ha comentat, que a Castelló va triomfar Casat i a València i Alacant Sáez de Santa María. Però el partit no va donar directives i els vots són secrets. El que haja de passar se sabrà el dissabte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací