El PP crea una plataforma d’alcaldes per a defensar a veïns, agricultors i ramaders

300

La plataforma sol·licitarà reunions amb Subdelegació del Govern, Generalitat Valenciana i Govern d’Espanya, que són els responsables d’autoritzar les megaplantes

Actualitat Diària

El Partit Popular de la província de Castelló ha creat una plataforma d’alcaldes per a defensar a veïns, agricultors i ramaders enfront de l’impacte de les megaplantes solars. La plataforma naix amb l’objectiu de tindre interlocució directa amb els responsables d’aprovar aquests projectes, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya, i així poder defensar amb les màximes garanties els interessos dels veïns.

Alcaldes i candidats del PP de Les Useres, la Vall d’Alba, Sant Joan de Moró, Torreblanca, les Coves de Vinromà, Cabanes, Benlloch i Vilafamés ja formen part de la plataforma pel futur de l’interior. La plataforma està oberta a alcaldes, candidats, associacions així com a qualsevol institució o entitat que es vulga sumar per a preservar el paisatge, protegir els xicotets agricultors i ramaders i ordenar el territori enfront dels projectes que devoren el sòl allà on s’implanten.

Una de les primeres accions de la plataforma serà exigir a la Diputació que es comprometa a presentar al·legacions davant les administracions corresponents per a frenar l’autorització d’instal·lacions fotovoltaiques de grans dimensions a la província de Castelló. També s’exigeix a la Diputació que oferisca tot el suport tècnic i econòmic que siga necessari perquè els ajuntaments dels municipis afectats puguen afrontar amb garanties els tràmits que es requereixen per a la presentació d’al·legacions a aquests megaprojectes.

A més, la plataforma sol·licitarà reunions amb responsables de la Subdelegació del Govern, Generalitat Valenciana i Govern d’Espanya, que són els responsables d’aprovar les megaplantes, perquè els interessos dels veïns no es vegen afectats per projectes que resten desenvolupament i possibilitats futures a l’interior.

El PP aposta per la defensa del sòl agrícola enfront de l’autorització d’instal·lacions fotovoltaiques de grans dimensions. Per això, des del PP s’ha alçat la veu i es continuarà fent davant qualsevol administració perquè els interessos dels veïns no es vegen afectats per megaprojectes que resten desenvolupament i possibilitats futures a les comarques d’interior.

El PP té clar que és necessari adoptar mesures des de totes les administracions per a blindar als pobles davant l’allau de projectes de megaplantes solars.

A més, des del Partit Popular s’aposta per establir les directrius a seguir per a la instal·lació d’aquesta mena d’instal·lacions, seguint per a això criteris d’equilibri, coherència i harmonia amb l’entorn paisatgista, agrícola i urbanístic.

La consecució de megaprojectes de plantes solars suposaria la destrucció de bona part dels camps del municipi on se situen, un greu mal mediambiental als seus ecosistemes, l’empitjorament de la qualitat de vida dels seus habitants i, com a conseqüència, un perjudici econòmic a tots els sectors del poble, el futur del qual quedaria hipotecat als designis de multinacionals.

El PP continuarà treballant per i per a la defensa dels veïns i dels municipis enfront de megaprojectes que suposen la destrucció de centenars d’hectàrees agrícoles i que afecten el pasturatge tradicional i a la caça (amb les conseqüències econòmiques que comporta per a tots els agricultors), entre altres activitats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací