El Govern destinarà 647 milions d’euros a la Generalitat per a les ajudes del Pla Resistir Plus

436

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que el Consell ha aprovat el conveni amb el Ministeri d’Hisenda i amb l’Agència Tributària Estatal per a posar en marxa el Pla Resistir Plus, que contempla destinar 647 milions d’euros en ajudes directes a autònoms i empreses dels sectors més afectats per la pandèmia.

El president ha explicat, després de la signatura del conveni per part del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que aquest tràmit permetrà que en un termini de deu dies el Govern central pugui transferir a la Comunitat Valenciana els 647 milions d’euros, amb la finalitat que el Consell pugui començar la seva gestió.

Així mateix, ha destacat que les ajudes beneficiaran a empreses i autònoms de prop d’un centenar de CNAE, previstes pel Decret del Ministeri, als quals la Generalitat ha sumat sectors com el del calçat, que també ha sofert un descens en la seva facturació superior al 30% a conseqüència de la pandèmia.

“Es tracta així d’intentar agilitar el trànsit a la normalitat i que moltes empreses que són solvents, i que desafortunadament estan sofrint aquesta situació, puguin superar les dificultats”, ha assegurat.

A més, l’acord contempla que l’Agència Tributària comparteixi amb la Generalitat Valenciana la informació fiscal i les dades més rellevants de les empreses que sol·licitin les ajudes, per a agilitar la tramitació i per a acreditar si compleixen les condicions d’elegibilitat establertes en l’RDL 5/2021 per a accedir a les ajudes directes.

Encara que s’està treballant a definir els criteris de repartiment de les ajudes, es preveu establir un mínim d’ajuda per empresa, d’almenys 4.000 euros, als quals se sumaran complements per grandària d’empresa, volum de caiguda de negoci o nombre de treballadors, entre altres.

Aquesta mesura de suport a la solvència empresarial mostra el compromís del Govern amb el teixit productiu, especialment amb els sectors més colpejats per la pandèmia i se suma a altres polítiques adoptades amb anterioritat com el Fons COVID per a l’any 2020, el Fons no reemborsable extraordinari de l’any 2021, les línies ICO o els ERTO.

Comissió de treball

Cal destacar que el Consell ha posat en marxa, des del primer dia que es va donar a conèixer aquest paquet d’ajudes, una comissió de treball en la conselleria d’Hisenda que s’està encarregant de la redacció del Decret que regularà la concessió de les ajudes en la Comunitat Valenciana, així com de l’aplicació informàtica per a la seva tramitació; l’anàlisi de les dades fiscals facilitades per la AEAT; a més de l’estudi dels necessaris mecanismes de control.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací