El Fòrum España el Japó afronta el repte de les noves tecnologies en una societat que respecte els valors humans

1506

Puig Valora positivament el acord de Lliure Comerç i la seua repercusió a la Comunitat Valenciana

Aquest matí s’ha inaugurat a Castelló el XXI Fòrum Internacional España el Japó, que enguany té com a tema central les tecnologies del 5G en una societat que ha de conservar els seus valors humans. El comerç internacional, la globalització, les amenaces i les oportunitats, formen part dels debats. EL president de la Generalitat ha ressaltat les relacions estratègiques amb el Japó.

EM/ Actualitat Diària

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Un centenar de convidats s’han donat cita aquest matí en la inauguració del XXI Fòrum Internacional España el Japó, que en aquesta edició se celebra a la ciutat de Castelló.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda a tots els ponents i participants del Fòrum en una ciutat que es mostra orgullosa i hospitalària, capaç de mostrar el millor de la Comunitat i del país al qual pertany.

Després d’ella han intervingut: Kenji Hiramatsu, ambaixador del Japó a Espanya; Yoshio Sato, president de Sumitomo Life Insurance, co-president del Fòrum España el Japó; Josep Piqué, president de la Fundació Consell España – el Japó, co-president del Fòrum; Kenji Kanasugi, viceministre de Relacions Exteriors del Govern del Japó; Fernando M. Valenzuela, secretari d’Estat d’Afers exteriors del Govern d’Espanya; i Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana.

El president Ximo Puig relatava la importància que aquest Fòrum Internacional se celebre a Castelló, ciutat germanada amb Ube i porta d’entrada del Japó a Europa.

El president ha considerat “una gran oportunitat” que se celebre aquesta trobada a la ciutat de Castelló per les relacions entre aquest municipi i el país asiàtic. “Castelló és la porta que obri el Japó a la Comunitat Valenciana”, ha assegurat Puig, que ha recordat la presència a la ciutat de la seu europea d’una “empresa de referència” com la química Ube.

Així mateix, ha qualificat de “enorme plataforma de diàleg” aquest fòrum i ha incidit en la importància de continuar intensificant la col·laboració que es va iniciar en la missió comercial que va encapçalar la Generalitat al país nipó a l’abril de 2018.

Ximo Puig ha destacat que el Tractat de Lliure Comerç de la UE amb el Japó permetrà un ‘augment exponencial’ de les relacions comercials entre aquest país i la Comunitat Valenciana.

El president ha destacat que la Comunitat Valenciana és “una societat extraordinàriament oberta que coincideix amb aqueixa mentalitat, que sempre ha existit en les relacions entre Espanya i el Japó, d’obertura, de col·laboració i de complicitat”.

“La societat valenciana és una societat oberta que sap que el futur passa per trencar fronteres, no per generar noves”, ha asseverat el president, qui ha mostrat la voluntat del Consell de “anar incrementant cada vegada més la relació comercial, institucional i cultural amb la Comunitat Valenciana” a través de la via que obri el Tractat de Lliure Comerç acordat entre la Unió Europea i el Japó.

Posteriorment i després de la primera conferència, que ha tractat sobre la tecnologia i equilibris de poder Global, Josep Piqué i Amparo Marco han oferit una compareixença conjunta davant els mitjans de comunicació.


Tal com ha comentat Amparo Marco, per a Castelló és un orgull ser la seu d’aquest Fòrum Internacional, que a més, posiciona a Castelló en el mapa internacional.

Per part seua, Josep Piqué ha manifestat que en el moment en què es va oferir la ciutat de Castelló, no es va dubtar un moment que seria la millor ciutat per a albergar aquest Fòrum.

Piqué també s’ha referit a la temàtica d’aquest fòrum, on s’analitza la nova revolució industrial que suposen les noves tecnologies, i que ha de mantindre l’equilibri amb una societat que siga capaç de potenciar els seus valors humans.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací