El Corredor Mediterrani pateix retards i no enllaçarà Castelló amb València fins al 2021 i un any més tard amb Alacant

1121

L’associació que promou aquesta comunicació realitza la seua segona revisió mèdica i confirma els incompliments
El Corredor Mediterrani pateix nous retards i no enllaçarà Castelló i València fins al 2021, tot açò i sense explicar, amb què parteix del traçat es realitza solament amb un tercer carril i l’alternativa de la doble plataforma no estaria prevista fins a 2025. L’associació que promou el Corredor ha realitzat la seua segona revisió mèdica i ha confirmat els incompliments del Govern.

Actualitat Diària
El Corredor Mediterrani, pateix nous retards. La comunicació ferroviària entre el sud i el nord d’Espanya amb ample europeu torna a ser objecte de promeses i incompliments.
Així ho ha constat l’associació Corredor Mediterrani que ha realitzat el que denominen la seua ‘segona revisió mèdica’, per a reivindicar el desenvolupament d’aquesta important infraestructura viària.
Segons aquesta segona revisió mèdica, resumit en un vídeo bastant il·lustratiu, la realitat a la fi de 2018 és la següent:
Tram Tarragona Vandellós, que ja hauria d’estar en funcionament. No estarà llista fins al segon trimestre de 2019.
El tram Vandellós- Castelló, que va ser licitat, anul·lat i tornat a anunciar, segueix en l’aire. Està prevista la substitució d’ample ibèric per ample internacional. Està condicionat per la variant de Vandellós però també per la connexió de Vandellós a Vinarós. Part del traçat entre Vinarós i Castelló comptaria amb un sistema d’entremaliades multifuncionals que permetrien l’estrenyiment de l’ample del trajecte sense necessitat de realitzar obra nova. O almenys, així és com es va anunciar quan es van realitzar els trams en zones com Oropesa o Benicàssim.
El tram entre Castelló i València tan solament compta amb un carril de dos amples, la qual cosa es denomina tercer fil. La primera fase, que afecta a una sola de les vies entre Castelló i Sagunt, ja està completat. Va ser la utilitzada per a inaugurar un AVE que vola quan vola, i se suspèn quan més li’l necessita. És el tram que va inaugurar Rajoy al gener de 2018… l’Ave va arribar amb 20 minutos de retard.
La incorporació del tercer fil a la segona via, segons aquest informe, no entrarà en servei fins a 2021. La previsió del ministeri és que la incorporació de la nova via comence a principis del 2019. Açò es tradueix no solament en el retard del Corredor, sinó en noves afeccions entre les comunicacions que enllacen Castelló amb València tant en Rodalies com en Regionals.
En la mateixa línia, l’informe es refereix al tram Castelló, València i Alacant, que havia d’haver entrat en servei en 2017, segons la qual fóra ministra de Foment, en 2012, Ana Pastor. Ara, ja es retarda fins a 2022. Són cinc anys de retard sobre les previsions que en el seu moment va presentar la llavors ministra Ana Pastor, i dues sobre les generades pels seus successors.
Tampoc és molt mijor la previsió del tram entre Múrcia i Monforte, que deien establir la connexió a l’estiu de 2019, però ja se sap que no estaran llestes almenys fins al 2020.
Quant al tram Murcia- Almeria, l’informe assenyala que solament estan licitats 5 dels 7 trams que havien d’estar-ho ja. Les obres acabarien al març de 2023, i en aquest cas, de moment, si que es compleixen les previsions.
En el que concerneix a Granada, l’informe afirma, que encara segueixen esperant a l’AVE. No se sap fins a quan.
El tram entre Granada i Antequera no entrarà en servei fins al 2019. Però també segueixen pendents el tram entre Cartagena i Escombreras. S’ignora para quan el tram entre Xàtiva i L’Encina.
Així les coses, l’associació Corredor Mediterrani segueix demandant suports, i demana signatures per a demostrar l’enorme interès d’aquesta infraestructura per al desenvolupament econòmic de la península.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací