El Consorci del Millars presidit per Borriana aprova un pressupost de 270.000 euros per a 2020

589

Actualitat Diària

La Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, presidida per l’alcaldessa Maria Josep Safont i celebrada avui a Borriana, ha aprovat els comptes per a 2020, que s’elevaran a 270.000 euros.

Un import, segons ha explicat Safont, que equival a la suma de les aportacions de 90.000 euros per part de la Diputació de Castelló, i dels 60.000 euros que destinen cadascun dels municipis que conformen el consorci: Almassora, Borriana i Vila-real.

El pressupost, ha precisat l’alcaldessa i presidenta del Consorci del riu Millars, permetrà actuar en matèria de gestió, perquè l’objectiu dels fons “és la vigilància dels usos i la protecció del paratge a través del manteniment i el control de l’entorn, en definitiva, vetlar per l’aplicació del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG)”.

En la reunió del Consorci a més, s’han establit i acordat altres punts, com ara, l’aprovació del plec tècnic i administratiu per a la contractació del servei de vigilància i manteniment del paisatge, així com l’inici de l’expedient amb una base de licitació de 184.000 euros i que com a novetat inclou la contractació d’una persona més per als treballs.

També s’ha acordat en la reunió de la Junta l’elaboració dels plecs per a l’adjudicació del contracte per a l’eliminació de l’espècie invasora del canyar en diverses zones del paisatge protegit del riu i al qual es destinaran al voltant de 60.000 euros.

Concretament, ha indicat Safont, es tracta de la retirada de les canyes mitjançant el desbrossament de la seua part aèria i posterior tractament químic per a recuperar les zones on s’està perdent la qualitat ecològica i ambiental.

Treballs que se centraran en les proximitats de l’ermita de Santa Quitèria i en les llacunes del terme municipal d’Almassora, en el Molí Paquero en el terme municipal de Vila-real i en el Pas de la Pila en el terme municipal de Borriana.

D’aquesta forma, ha explicat la primera edil, “es retornarà a la zona d’actuació el seu estat original, amb el que millorarà l’ecosistema i es propiciaran els processos de nidificació dels ocells i l’ús poblacional d’aquesta àrea”.

Les actuacions previstes en la proposta, segons ha indicat l’alcaldessa de Borriana, tenen un doble objectiu: “preservar i millorar la qualitat ecològica i ambiental de la zona humida, on es troba una gran varietat de poblacions faunístiques i comunitats vegetals de gran interès.

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars està gestionat pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

A la reunió ordinària de la Junta de Govern del Consorci del Millars ha assistit també l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i representants municipals dels tres municipis, de la Diputació i de la Generalitat. 

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací