Actualitat Diària
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat que el ple celebrat avui a Alacant ha aprovat, dins del Pla Resistir, “un decret llei que inclou Ajudes Parèntesis en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia de la Covid-19.
Oltra ha assenyalat que el Pla Resistir és el resultat de “l’aliança entre la Generalitat, les Diputacions provincials i els Ajuntaments”, acordada en la Mesa Institucional celebrada el passat 12 de gener, en el qual s’inclouen aquestes ajudes una dotació de “160 milions d’euros, dels quals un 62,5% (100 milions d’euros) són aportats per la Generalitat; un 22,5% (36 milions d’euros) per les Diputacions; i el 15% restant (24 milions d’euros) per l’Ajuntaments”.
“Amb la gestió d’aquest pla es pretén dotar a les corporacions locals d’una resposta ràpida i contundent per a l’economia i l’ocupació en els seus àmbits territorials”, ha destacat.
En concret, entre els sectors més afectats que es beneficiaran d’aquestes ajudes estan “els allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment”.
La vicepresidenta ha explicat que la quantitat assignada a cada municipi “s’ha calculat en funció del nombre d’autònoms i empreses dels sectors afectats i del nombre d’afiliacions a la seguretat social”.
Així mateix, ha informat que per a participar en aquestes ajudes, els municipis han de presentar en el termini de 10 dies naturals, a partir de l’endemà de la publicació en el DOCV del decret llei, “la resolució o acord de l’òrgan municipal competent expressant la seva voluntat d’acceptar l’ajuda i el compromís d’aportar el seu percentatge de participació”.
La vicepresidenta s’ha referit el fort impacte de les mesures excepcionals “que ha estat necessari adoptar des de l’inici de la pandèmia i la declaració dels estats d’alarma, que han suposat i suposen la limitació de l’activitat econòmica. Així, a conseqüència de les limitacions horàries i d’aforament hi ha un impacte directe i també indirecte, per la restricció de la circulació de persones en determinades activitats”.
“En aquest sentit, -ha afegit- les últimes mesures adoptades, amb el cessament total de l’activitat de la restauració “agreugen encara més aquesta situació” el que fa necessari que les mesures adoptades per a lluitar contra la pandèmia “es vegin acompanyades també per mesures immediates de suport públic als sectors greument afectats que ajudin al teixit empresarial; a la conservació de l’ocupació i que mitiguin les conseqüències socials que suposa la paralització d’un sector d’activitat”.