El Consell confia que l’impuls a la transició energètica contribuirà a la recuperació econòmica

539

Actualitat Diària

El Consell confia que l’impuls a la transició energètica contribuirà a la recuperació econòmica i a la creació d’ocupació, especialment en zones rurals i territoris amb baixa densitat de població.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han visitat el parc eòlic situat en el municipi de Cofrents.

Rafa Climent ha explicat que el decret per a accelerar la implantació d’instal·lacions per a l’aprofitament de les energies renovables “és un exemple de l’aposta del Consell per l’economia verda, ja que declara d’interès estratègic per a la Generalitat els projectes de centrals fotovoltaiques i instal·lacions eòliques, per a així escurçar terminis administratius i atreure inversions cap a aquest sector”.

El conseller d’Economia ha manifestat que “el nostre objectiu és que a més de que la Comunitat Valenciana pugui autoproveir-se a través d’energies renovables en una dècada, que també aquestes instal·lacions permetin el subministrament d’energia a preus més assequibles i generin innovació i un nou desenvolupament tecnològic i industrial en el nostre territori”.

Climent ha recordat que, en els últims 5 anys, la Conselleria d’Economia ha invertit més de 10,2 milions en els municipis de la Vall de Cofrents, dels quals 4,7 corresponen a polítiques d’ocupació, formació i inserció laboral i més de 5,2 milions a energia, que és la principal font de creació d’ocupació d’aquesta comarca.

Per part seva, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha destacat el suport de l’a el Consell al desenvolupament i implantació d’instal·lacions d’energia renovables. El conseller ha assenyalat que la combinació de diferents fonts d’energia “suposa una gran oportunitat i un impuls a la creació d’ocupació i el desenvolupament per a les comarques de l’interior de la Comunitat”.

Energies renovables

En l’actualitat, a més d’importants projectes de fotovoltaica en tramitació, hi ha 36 parcs eòlics en funcionament amb una capacitat de generació 1.263 MW i hi ha sol·licitats altres 32, que afegirien altres 1.400 MW. D’aquests últims, 22 (785 MW) es troben en un estat de gestió avançat.

El mes d’agost passat, el Consell va aprovar el Decret llei de mesures per a accelerar l’aprofitament de les energies renovables.

Així mateix, al juliol, la Conselleria d’Economia Sostenible va autoritzar al fet que el parc eòlic de Cofrents s’inscrivís en el registre d’instal·lacions de producció, un pas imprescindible per a poder vendre l’energia renovable que generi al mercat elèctric,

En aquest sentit, el parc eòlic de Cofrents és el primer al qual se li dóna permís per a comercialitzar energia renovable des de 2012, després del canvi (en 2017) del model del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana heretat del govern anterior de 2001, eliminant barreres d’entrada com el concurs eòlic.

El parc eòlic de Cofrents té 13 aerogeneradors amb una potència total de 49,79 megavats, la màxima que pot permetre la Generalitat, i que podria proveir de subministrament elèctric a prop de 64.000 llars.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací