Actualitat Diària

El Consell autoritza la constitució d’un dret de superfície per part del Ivace a favor de l’Institut Tecnològic d’Indústria Agroalimentària

Actualitat Diària

El Ple del Consell ha acordat autoritzar la constitució d’un dret de superfice per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) a favor de l’Institut Tecnològic d’Indústria Agroalimentària (AINIA).

Aquest dret correspon a l’immoble ocupat actualment en règim d’arrendament per l’institut, situat sobre quatre parcel·les del Parc Tecnològic de Paterna que compten amb una superfície de 10.387 m² .

El valor d’aquest dret és de 4,7 milions d’euros a percebre pel Ivace durant 99 anys en forma de cànon annual.

Els Centres Tecnològics de la Comunitat Valenciana estan situats en diversos immobles propietat del Ivace.

A causa del constant creixement de les seves activitats i a la normal deterioració de les seves instal·lacions, des del Ivace es va determinar que la figura jurídica més adequada per a optimitzar la gestió de les infraestructures era la constitució, per mutu acord, de drets de superfície a favor d’aquestes associacions.

Aquesta figura afavoreix l’estabilitat econòmica financera d’aquests centres i permet l’accés a ajudes públiques per a obres i reformes, en la seva condició de superficiari.

La ubicació de AINIA a l’entorn del parc tecnològic redunda en benefici de les seves empreses associades, els qui poden beneficiar-se d’un entorn tecnològics amb accés a equips científics- tècnics i a personal tècnic qualificat amb els quals col·laborar.