El Consell aprova 7,5 milions en ajudes directes per a minimitzar els impactes del lloguer durant la crisi

596

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat un decret pel qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió directa d’ajudes, per un import global estimat de 7,5 milions d’euros, per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària en els lloguers d’habitatge habitual.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que es tracta d’ajudes “per a persones arrendatàries d’habitatge habitual que tinguin problemes transitoris per a atendre el pagament parcial o total del lloguer” i que “encaixin en els supòsits de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda” que es defineixen en el decret.

Pel que respecta a la quantia individual, les ajudes podran arribar fins al 100% de la renda que consti en el contracte d’arrendament “fins a un màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos”, ha indicat la vicepresidenta, qui ha assenyalat que “es podrà incloure com a primera mensualitat la del mes d’abril de 2020″.

D’aquesta manera, segons es detalla en el decret, les persones beneficiades seran aquelles que hagin passat a situació de desocupació; s’hagin vist afectades per ERTE; o, en cas d’empresaris o empresàries, hagin reduït la seva jornada laboral per motius de la cura de menors, majors o dependents, o altres circumstàncies que suposin una pèrdua substancial d’ingressos.

Oltra ha especificat que, a més, “es contemplen modulacions d’ajuda a percebre pels col·lectius més vulnerables, com les dones, les persones amb discapacitat o els majors de 65 anys, als quals s’incrementa el límit del IPREM màxim a tenir en compte”.

Persones afectades per ERTE

D’altra banda, entre les mesures adoptades pel Consell per a fer front a la crisi sociosanitària i econòmica provocada per la COVID-19, el Govern valencià ha aprovat el decret pel qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió directa d’ajudes per a persones treballadores per compte d’altri amb rendes baixes afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE).

La dotació global d’aquestes ajudes ascendeix a 30 milions d’euros, amb una quantia individual per persona de 150 euros.

La vicepresidenta ha explicat que el procediment “s’impulsarà d’ofici en tots els seus tràmits”, per la qual cosa no serà necessari que les persones realitzin cap gestió.

En aquest sentit, Oltra ha indicat que “es prioritzarà en funció de la base de cotització de les possibles persones beneficiàries fins que s’esgoti l’import global de 30 milions d’euros, de manera que tindran prioritat les persones amb bases de cotització inferiors”.

Segons ha assenyalat la vicepresidenta, “es pretén arribar a 200.000 valencians i valencianes”.

Difusió de l’ús transporti públic

El Consell també ha aprovat la declaració d’emergència de la contractació, per part de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, d’una campanya de difusió a través dels mitjans de comunicació per a informar la ciutadania de les mesures en relació al correcte ús del transport públic de viatgers i viatgeres per carretera, ferrocarril, tramvia i sobre la importància de reduir l’ús del transport públic en aquesta situació d’emergència sanitària.

La campanya, que compta amb un pressupost de 255.000 euros, es difondrà, a través de ràdio, premsa, televisió i mitjans en línia, fins al 6 de maig.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací