El Consell àmplia sis mesos més l’abonament gratuït del transport públic per a professionals sanitaris

414

Actualitat Diària

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han anunciat que el Consell amplia sis mesos més l’Abonament Sanitat que dóna accés al transport públic gratuït als i les professionals sociosanitaris i que des de la seva implantació el mes d’abril ha estat utilitzat prop de 560.000 vegades.

Arcadi España i Ana Barceló s’han reunit per a valorar aquesta mesura que va posar en marxa la Conselleria de Mobilitat i la Autoritat de Transport Metropolità de València per a “facilitar la mobilitat als col·lectius que estan des del principi de la pandèmia en la primera línia de la lluita contra la COVID-19”, ha recordat el conseller de Mobilitat.

Per part seva, la consellera de Sanitat ha volgut agrair a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la seva “total predisposició per a facilitar el treball del personal sanitari en aquest any tan difícil”.

Així, el personal sociosanitari ha realitzat al voltant de 560.000 desplaçaments gratuïts des d’el mes d’abril passat fins a les primeres setmanes d’aquest mes de desembre en Metrovalencia, MetroBus, Tram de Castelló i Tram d’Alacant.

Territorialment, s’han registrat més de 28.140 validacions en l’àrea d’Alacant, prop de 494.000 en la de València, i al voltant de 35.500 en la de Castelló.

Prorrogar l’Abonament Sanitat

Per a actualitzar l’abonament soci sanitari i prolongar la seva utilització sis mesos més, el personal sociosanitari haurà d’acudir als punts de venda habituals. En l’àrea metropolitana de València, es podrà prorrogar en les màquines validadoras d’FGV i en les taquilles de Metrovalencia, així com en el Punt d’Atenció al Client de ATMV situat en l’estació de Metrovalencia del carrer Colón de València i en els estancs habituals de venda de bons transporti. Tota la xarxa de vendes de la ATMV es pot consultar en el seu web, consultar aquí.

En l’àrea metropolitana de Castelló es pot ampliar la validesa de l’Abonament Sanitat en els punts de venda habituals, com a quioscos i estancs; i en l’àrea metropolitana d’Alacant en les taquilles de la xarxa d’FGV.

Aquesta iniciativa de la Generalitat es va implantar durant l’estat d’alarma i per a Arcadi España, “es tracta d’un gest més de gratitud cap a tots els treballadors i treballadores de la sanitat i del sector sociosanitari que estan treballant sense descans”. Amb aquest objectiu la Conselleria i la ATMV han posat a la disposició del personal del sistema sociosanitari de la Comunitat Valenciana 9.550 bons per a desplaçar-se de manera gratuïta en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat.

L’anomenat Abonament Sanitat va dirigit al personal d’atenció sociosanitària, inclosos farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Serveis d’Emergències Sanitaris.

Els propis centres hospitalaris i socials i els col·legis oficials de farmacèutics ha estat els encarregats de canalitzar la demanda i lliurar els bons de transport directament entre el personal que així ho ha requerit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací