El CIS situa a Ximo Puig de president en la Comunitat Valenciana

388

El baròmetre preveu que l’esquerra ampliarà el seu avantatge sobre la dreta

Actualitat Diària

Segons una enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el Partit Popular de la Comunitat Valenciana guanyaria les eleccions autonòmiques, però no li donaria suficient per a governar en territori valencià ni amb l’ajuda de VOX. Repetiria l’acord PSPV-PSOE i Compromís perquè el Botànic estenguera el seu mandat quatre anys més,

La publicació d’aquesta enquesta arriba poques hores abans de l’arrancada de la campanya electoral de cara a les eleccions autonòmiques del dia 28. Uns comicis que es preveuen renyits en tot el territori nacional i on la Comunitat Valenciana no serà menys perquè les diferències no seran molt grans.

Aquest baròmetre atorga la majoria al Partit Popular. La intenció de vot per al grup liderat per Carlos Mazón és del 30,7% dels vots. Són deu punts més que en els resultats de la formació blava en els comicis de 2019. Obtindria entre 31 a 36 parlamentaris.

En segona posició apareix el PSPV-PSOE de Ximo Puig amb un bon resultat que arribaria al 29% dels vots i l’obtenció d’entre 30 a 34 parlamentaris en Les Corts. El seu soci en el Botànic, Compromís, seria tercer, amb el 18,5%. I pel que fa referència a VOX, patiria una xicoteta reculada i es quedaria amb el 10,2% dels vots que li valdria per a sumar entre 8 a 12 escons.

Per darrere

L’enquesta del CIS indica que Unides Podem-Esquerra Unida entraria en Les Corts i li atorga un 6% del percentatge de vot i entre dos i cinc escons. Finalment, Ciutadans es quedaria fora del Parlament en perdre pràcticament tots els suports aconseguits en l’anterior convocatòria, quedant en poc més del 2% dels vots.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací