Educació prepara noves actuacions en infraestructures de 15 centres amb una inversió de 62,4 milions d’euros

450

Actualitat Diària

La Conselleria ja ha informat als ajuntaments d’aquestes noves tramitacions i només queda que les aprove el ple municipal de cadascun dels consistoris per a adjudicar els fons econòmics pertinents. Sis de les noves intervencions són d’una magnitud elevada perquè suposen la construcció total de centres educatius. És el cas de la creació i construcció de l’IES Gran Alacant de Santa Pola i l’IES Número 2 d’Albal, així com la construcció de nou de l’IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, el CEIP Rosario Pérez de la Vall d’Uixó i les escoles de Sant Joan de Moró i de la Pobla Tornesa.

Pel que fa a les grans obres de rehabilitació destaquen la de CEIP Historiador Diago de Viver, l’IES El Prat de Torreblanca i l’IES Les Alfàbegues de Bétera, així com el CEIP Antonio Machado de Torrent. Igualment cal destacar la reforma i l’ampliació del CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona.

11,4 milions d’euros per a 2 actuacions a les comarques d’Alacant

Les dues noves actuacions són per a localitats del Baix Vinalopó. Una d’elles Crevillent, que s’incorpora per primera vegada al pla Edificant, on la Conselleria invertirà més de 115.000 euros en millores d’accessibilitat i evacuació del CEIP Doctor Francisco Mas. Per la construcció completa de l’IES Gran Alacant de Santa Pola la Conselleria invertirà més d’11,3 milions d’euros.

21,2 milions d’euros per a 5 actuacions a les comarques de Castelló

Seran 9 les noves actuacions de construcció, ampliació o milloraen centres educatius. Dues d’aquestes poblacions, Sant Joan de Moró i Viver, entren per primera vegada en el pla Edificant.

El gruix d’aquestes noves actuacions es concentra a la Plana Alta, amb més de 15 milions d’euros més d’inversió per part de la Conselleria que sumen les 3 noves actuacions que es faran en aquesta comarca: la construcció de nou, en un altre solar, de les escoles de Sant Joan de Moró (més de 6,3 milions d’euros) i de l’aulari del CRA El Trescaire a la Pobla Tornesa (4,1 milions); així com l’adequació i ampliació de l’IES El Prat de Torreblanca (4,6 milions).

L’Alt Palància suma més d’1,3 milions per a modernitzar i reformar el CEIP Historiador Diago de Viver.

A la Plana Baixa, amb una inversió de més de 4,8 milions d’euros, es demolirà i construirà de nou a la mateixa parcel·la el CEIP Rosario Pérez de la Vall d’Uixó.6 de las nuevas intervenciones son de una magnitud elevada porque suponen la construcción total centros educativos. Es el caso de la creación y construcción del IES Gran Alacant de Santa Pola y el IES Número 2 de Albal, así como la construcción de nuevo del IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, el CEIP Rosario Pérez de la Vall d’Uixó y las escuelas de Sant Joan de Moró y de la Pobla Tornesa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací