Economia convoca les ajudes de 2021 de fins a 700.000 euros per promocionar la sostenibilitat

379

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat en el DOGV la convocatòria d’ajudes anticipades destinades a la promoció de l’economia sostenible a la Comunitat Valenciana, a través del finançament d’actuacions de foment i difusió de la cultura i pràctiques de les empreses socials i de l’economia de bé comú per a l’exercici 2021.

A més, amb aquesta línia d’ajudes es pretén contribuir a mitigar i reduir els efectes en l’economia valenciana com a conseqüència de la pandèmia sanitària provocada per la Covid-19, i la posterior crisi econòmica, contribuint a la reconstrucció de l’estructura productiva en clau de sostenibilitat.

Podran optar a aquestes ajudes entitats sense ànim de lucre, pimes i centres, instituts i ens de recerca de les universitats valencianes

Les ajudes per a 2021 ascendeixen a 700.000 euros, fet que suposa un increment del 22 per cent respecte a 2020, la quantia del qual és de 474.000 euros, amb un grau d’execució del 85% aproximadament. Les entitats, pimes i centres de recerca beneficiats enguany han sigut 78.

El conseller Rafa Climent ha recordat que en l’Acord per a la Recuperació de la Comunitat Valenciana, Alcem-nos, «la Generalitat i els agents socials han perfilat un marc d’actuació amb 90 línies estratègiques, i una d’elles és el desenvolupament i consolidació d’un model d’economia de proximitat, social i solidària, generadora d’ocupació, riquesa i benestar social, i que impulse l’equilibri territorial “.

En aquest sentit, “hem reforçat aquestes ajudes amb l’objectiu fomentar el desenvolupament d’un model econòmic valencià basat en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental”, ha explicat Climent.

Entitats beneficiàries

Es poden acollir a les ajudes que es convoquen les següents entitats:

a) Associacions, fundacions i altres entitats i organitzacions sense ànim de lucre que tinguen entre els seus fins la promoció i foment dels principis vinculats a l’empresa social i / o de l’economia de bé comú

b) Xicotetes i mitjanes empreses (pimes) amb personalitat jurídica pròpia que realitzen actuacions vinculades amb la implantació de la cultura i pràctica de l’empresa social i de l’economia del bé comú. Actuacions com l’elaboració i implantació d’una memòria de sostenibilitat que contribuïsca a mesurar, supervisar i gestionar el rendiment de les empreses i el seu impacte en la societat, permetent mesurar l’èxit ètic de l’organització i la seua contribució al bé comú, a través d’eines com el balanç del bé comú, memòria de responsabilitat social, estat no financer o altres de similars.

c) Centres, instituts i ens universitaris especialitzats que duguen a terme activitats de recerca i / o formació especialitzada en matèries vinculades a l’economia sostenible, l’empresa social o l’economia de bé comú, ja tinguen personalitat jurídica pròpia, ja depenguen o estiguen adscrits a una universitat.

El termini per a la presentació de sol·licituds per a les ajudes convocades mitjançant la present convocatòria serà des de l’1 fins el 30 de març de 2021, ambdós inclosos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací