Economia concedeix ajudes directes a 32.240 treballadors per compte propi o autònoms

391

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit ajudes a 32.240 persones treballadores per compte propi o autònomes, que compleixen la condició de ser beneficiàries de la prestació de cessament d’activitat de naturalesa extraordinària associada a la COVID-19.

D’aquesta manera, Economia, mitjançant la concessió directa d’aquestes ajudes urgents, complementa la prestació que aquestes persones han rebut de la Seguretat Social, i contribueix a reduir els efectes negatius sobre aquest col·lectiu provocats per l’impacte de les mesures excepcionals que van restringir la mobilitat i l’activitat econòmica, adoptades davant l’agreujament de la situació de la pandèmia a principis d’enguany.

El total de les ajudes ascendeix a 8 milions i correspon al segon decret llei d’ajudes del Pla Resistir, que va aprovar el Ple del Consell al febrer, i l’import global del qual ascendeix a 105 milions. El Pla Resistir inclou un primer decret d’ajudes destinats a empreses i persones treballadores en ERTO, que és troba en fase de tramitació i estudi de les sol·licituds per a la seva concessió.

Quantia de les ajudes

La quantia de l’ajuda prevista a cada persona treballadora per compte propi o autònoma es distribueix de la següent manera:

a) Un màxim de 300 euros per persona beneficiària de la prestació de cessament d’activitat de naturalesa extraordinària associada al COVID-19, si s’ha produït durant els mesos de gener i febrer del 2021.

b) Un màxim de 150 euros per persona beneficiària de la prestació de cessament d’activitat de naturalesa extraordinària associada al COVID-19, si s’ha produït durant el mes de gener o durant el mes de febrer de 2021.

Les ajudes contemplades en el present decret llei es financen amb càrrec als fons que corresponguin a la Comunitat Valenciana, procedents dels recursos addicionals REACT-EU, Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa, que s’apliquen en el marc dels denomimados fons estructurals.

Les actuacions es cofinançaran amb el Programa Operatiu FSE 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, mitjançant l’Objectiu Específic REACT-UE 1 ‘Donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat, així com el manteniment de l’ocupació, inclòs l’ocupació juvenil, i l’ocupació als treballadors per compte propi i als emprenedors’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací