Diputació i Telefónica defensen la necessitat de potenciar la fibra òptica a la província

554

Actualitat Diària

El president de la Diputació, José Martí, ha defensat hui la necessitat de millorar el servei de fibra òptica a la província de Castelló davant el clar objectiu de l’actual equip de govern de “acabar amb la bretxa digital i aconseguir que l’accés a internet en les millors condicions estiga a l’abast de tots els ciutadans, independentment del lloc en el qual visquen”.

Així ho ha destacat Martí en la reunió que ha mantingut de manera telemàtica amb José Manuel Casas, director territorial de Telefónica Mediterrani, que inclou a Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Regió de Múrcia. La trobada, en el qual ha participat el diputat provincial de Desenvolupament Rural i Acció contra la Despoblació, Santi Pérez, ha servit per a “deixar clar que coincidim en el repte d’aconseguir la millor cobertura per als nostres 135 municipis, per al que és fonamental que la fibra òptica continue implantant-se de manera progressiva en tots els nostres pobles”.

El president de la Diputació ha constatat que la companyia “té un clar interés a continuar millorant la situació de la província”, per al que considera que les institucions han d’anar de la mà “perquè del que es tracta és d’acabar amb la bretxa digital”.

José Martí, en aquesta línia, destaca que “ara més que mai ha quedat palesa que les noves tecnologies i la necessitat de disposar d’un accés a internet en les millors condicions és fonamental”. Es refereix així a l’impuls del teletreball que s’ha registrat aquests mesos a conseqüència de l’estat d’alarma que va viure tot el país a causa de l’emergència sanitària per la Covid-19. “El teletreball s’ha convertit en una important via per a mantindre intacta l’activitat econòmica, i per a ells és vital que l’accés a internet, especialment en les zones rurals, estiga garantit”, ha assenyalat.

A més, “si volem fer front al repte demogràfic i aconseguir que empreses i emprenedors aposten per l’interior, amb el que suposa per a la supervivència de molts dels nostres pobles, crec que tots tenim clar que el desenvolupament de la fibra òptica ha de ser una de les apostes de qualsevol administració”, apunta Martí.

Per a Martí “és necessari avançar en l’eliminació de la bretxa digital, perquè internet és un dels millors aliats per a poder combatre la despoblació”. Quanta major i millor siga la connectivitat “major interés hi haurà per a establir-se i viure en les zones rurals per a emprendre”, ha remarcat el president de la Diputació, qui també considera fonamental “millorar la cobertura de la telefonia mòbil”, perquè continua havent-hi encara punts de la província que estan en ombra.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací