Diputació i CEEI prevaldran la instal·lació a l’interior d’empreses d’alt potencial en la tercera edició d’Òrbita

1216

Actualitat Diària

El Palau Provincial ha acollit hui dimarts la presentació de la tercera edició del Programa Òrbita d’acceleració empresarial, creat per CEEI Castelló amb el suport de la Diputació de Castelló. En l’acte de presentació han participat el diputat delegat de Promoció Econòmica a la província de Castelló, Pau Ferrando i el director de CEEI Castelló, Justo Vellón. Tots dos han presentat les novetats d’aquesta edició del programa Òrbita, entre les quals cal destacar que es prevaldrà la implantació de les empreses a l’interior de la província, així com l’impacte sobre el desenvolupament interior, la millora de les oportunitats, la sostenibilitat econòmica i la vertebració del territori provincial.

El programa se centra en identificar projectes d’alt potencial i a secundar-los per a consolidar el seu creixement, facilitant-los posteriorment l’accés al finançament. Amb l’aval de les dues primeres edicions de 2018 i 2019, -amb més d’un centenar de projectes presentats- el programa afronta la seua tercera convocatòria consolidat com a referent per als projectes més innovadors i escalables. Com en els anys anteriors, la iniciativa posa a la disposició de les 10 empreses seleccionades un itinerari de suport i formació altament qualificada perquè cada projecte desenvolupe tot el seu potencial competitiu. Així mateix, el programa compta amb 100.000 € en premis per a les 5 empreses guanyadores dels Premis Òrbita, a raó de 20.000 € ‘equity free’ per a cadascuna, la qual cosa suposa la major dotació d’un programa d’acceleració a Espanya. Al final del trajecte, tots els participants optaran a finançament dels seus projectes a través del Club d’Inversors d’Òrbita. Les candidatures podran presentar-se fins al pròxim 19 d’abril.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha destacat per la seua part que “la Diputació continua apostant per Òrbita donats els destacables resultats de les dues edicions anteriors, tant pel que fa a l’increment en volum de xifres de negoci com en l’ocupació generada per les empreses participants”. La institució provincial ha destinat aquest any 132.000 euros a aquesta proposta “amb l’objectiu de continuar projectant i consolidant el talent de les comarques de Castelló”, ha indicat. Per part seua, en la seua intervenció, Vellón ha subratllat que “a partir d’uns valors compartits amb la Diputació hem construït i perfeccionat un projecte il·lusionant i sobretot, eficaç per a les empreses participants”. Així mateix, el director de *CEEI Castelló ha destacat que entre les noves col·laboracions d’aquesta edició “comptarem amb el suport de Google, StartupXplore, ICEX Desafia, el Banc Sabadell i La Caixa”.

Cal recordar que en les dues primeres edicions del programa, s’han generat més de 6,5 milions de € acumulats en la xifra de negoci de les empreses accelerades, que així mateix han captat més de 4,5 milions d’inversió i finançament, entre ells més de 300.000 provinents del Club d’Inversors Òrbita. A més, les empreses participants ja han generat 98 ocupacions, amb una previsió de 153 llocs de treball per a finals de 2020.

A més del possible premi econòmic, Òrbita aporta als 10 participants els elements bàsics perquè el projecte es pose en marxa: un espai de treball exclusiu en el viver del CEEI, suport i ajuda en el procés de constitució de l’empresa, networking empresarial especialitzat -amb la finalitat de compartir coneixements, experiències i com a resultat sorgisquen possibles col·laboracions, enriquint i generant valor al conjunt i de manera individual a cada projecte-, així com el suport d’un Director de Projecte de l’equip d’Òrbita, accés a mentors i/o advisors experimentats en cada tipus d’activitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací