Castelló compta amb 558 casos actius de coronavirus, un 16,8% del total des de l’inici de la pandèmia

585

Les infeccions baixen a la Plana Alta, els de Vila-real representen la meitat del total a la Plana Baixa i Vinaròs, segon de la Comunitat amb menys infectats

Encara que el coronavirus avança a Castelló, sembla que la força s’ha rebaixat al setembre respecte a les últimes setmanes d’agost, quan en el Departament de Salut de Castelló es va aconseguir la xifra del 30% d’infectats en els últims quinze dies del huité mes de l’any. Quan es compleixen sis mesos des de l’inici de la pandèmia, els casos actius a la província representen el 16,8%. La Plana és el que presenta un major percentatge de nous casos, per davall del 15%, però Vinaròs és el segon de la Comunitat amb menys casos diagnosticats en els últims 15 dies

Rafa Mezquita//Castelló Informació

El coronavirus continua assotant a la província de Castelló quan es compleix mig any des que l’Organització Mundial de Salut (OMS) va decretar l’inici de la pandèmia en el món.

La segona ona de la Covid va deixar en un nefast mes d’agost a la província, en el qual es van multiplicar els contagis i en el qual va caldre lamentar dues defuncions, el de dues persones d’avançada edat en el Hopsital General, per a un total de 231 defuncions. Encara que el mes de setembre les dades han millorat per l’alta quantitat d’altes que s’estan donant –més de 100 en la jornada del dilluns–, continuen ingressades pel virus provinent de la Xina 52 persones als hospitals provincials, set d’elles en les UCI.

En aquests moments, segons les dades que aporta Conselleria per Departaments de Salut i per municipis, Castelló compta amb un total de 558 casos actius, la qual cosa suposa un 16,8% del total d’infectats des de març, que ja aconsegueixen la xifra de 3.214.

Castelló rebaixa el percentatge i Vinaròs es manté estable

Com és normal per volum de població, la localitat més afectada pel virus és la capital de la província, així com el Departament de Salut de Castelló. En aquests moments compta amb 328 casos actius, un 19,4% del total d’infectats en aquest àrea sanitària. Un percentatge que ha baixat notablement respecte a fa un parell de setmanes, quan es trobava per damunt del 30%.

El Departament de Salut de Vinaròs compta amb 87 casos actius en l’actualitat, un 16% del total. Encara que és el segon de tota la Comunitat Valenciana amb menys infeccions en els últims quinze dies.

Vila-real, la meitat dels de la Plana

Per part seua, La Plana suma 143 contagis actius, encara que suposen tan sols un 13% del total. Això sí, tan sols els infectats a Vila-real, 73, suposen la meitat del total en aquestes dues últimes setmanes.

Per part seua, el coronavirus encara no ha arribat a 32 municipis de la província, tots ells de l’interior de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací