Actualitat Diària

El Ford Focus, el Renault Megane i el Seat Ibiza, els cotxes més venuts de l’any 2018 a la Comunitat

Actualitat Diària

El preu mitjà del cotxe d’ocasió s’ha situat en 13.940 € a la Comunitat Valenciana aquest quart mes de l’any, la qual cosa siginifica una baixada del -0,9% respecte al mes anterior, segons mostren les dades de coches.net, el portal de motor líder a Espanya. A nivell nacional, el preu mitjà ha aconseguit els 14.940 euros, la qual cosa representa una caiguda del -1,6%. Així mateix, segons les dades facilitades pel IEA (Institut d’Estudis d’Automoció) a l’abril s’han venut un total de 208.401 cotxes d’ocasió, la qual cosa representa un descens del -6,7% respecte al mes anterior. Si ens fixem en les vendes de V.O en aquesta comunitat, el nombre de vehicles venuts en el quart mes de l’any ha estat 22.218, un +0,2% més que al març

El preu mig baixa en gairebé totes les CCAA 

A l’abril, la majoria de comunitats han vist caure el preu mitjà del VO en comparació amb el mes anterior, exceptuant en tres: Balears (+0,1%), Canàries (+2,6%) i País Basc, on el preu ha pujat un +0,4%.

Les baixades més elevades s’han produït a La Rioja (-4,3%), Aragó (-4,1%) i a Castella-la Manxa (-3,4%).

País Basc, amb un preu mitjà de 16.550 euros, se situa com la comunitat més cara per a la compra d’un vehicle d’ocasió a l’abril, seguida de Castella i Lleó (16.006 €) i Catalunya (15.931 €). En l’extrem oposat, Extremadura (13.410 €), Castella-la Manxa (13.558 €) i Cantàbria (13.585 €) són les comunitats que registren un preu més econòmic.

Entre les províncies valencianes, la que registren un preu mitjà del vehicle d’ocasió més elevat és València (14.290 €). Per contra, aquelles que reflecteixen un preu més assequible són Alacant (13.675 €) i Castelló (13.155 €).

Tendència a la baixa en l’oferta de vehicles dièsel a la Comunitat Valenciana 

Destacar que a la Comunitat Valenciana, l’oferta de vehicles d’ocasió dièsel ha sumat més de 27.000 cotxes, la qual cosa ha representat el 65,1% de l’oferta total, el percentatge més baix en el que va d’any: veníem d’un mes de gener en el qual el dièsel respresentaba el 69,2% del total. Malgrat això, continuen sent el gruix de l’oferta d’aquesta comunitat en coches.net. Els vehicles gasolina han suposat gairebé el 33,6% del total, mentre que l’oferta d’elèctrics i híbrids ha estat del 1,3%.

Si ens centrem en l’oferta per antiguitat dels vehicles, observem que la franja d’edat amb més oferta ha estat la formada per cotxes de 1 i 3 anys (han suposat el 29,9% del total). Continua incrementant-se la de cotxes més nous (-1 any), aquest mes d’abril ha suposat el 3,7% del total. Els vehicles amb més de 6 anys representen el 48,7%, sent els de més de 10 anys la franja que copa més, concretament el 30,1% del total de V.O.

Si ens fixem en el quilometratge, destacar que els vehicles amb menys de 20.000 quilòmetres han representat el 18,8% del total de l’oferta de V.O. No obstant això, l’oferta continua decantant-se, en la seva majoria, per vehicles de més de 80.000 quilòmetres: han representat el 53,2%; mentre que els cotxes amb menys de 80.000 km suposen el 46,8% del total de l’oferta.

Vendes de V.O a la Comunitat Valenciana durant el mes d’abril

El nombre de vehicles d’ocasió venuts a la Comunitat Valenciana ha estat de 22.218, la qual cosa suposa un augment del 0,2% respecte al mes anterior. En la seva majoria han tornat a ser models dièsel (el 60,2%) i cotxes amb una antiguitat superior als 10 anys (51,9%). Les vendes dels models gasolina han representat el 39% del total.

Els supervendes a l’abril en aquesta CC.AA. han estat el Ford Focus, Renault Mégane, el Seat Eivissa, el Volkswagen Golf i el Nissan Qashqai, que es cola en el rànquing aquest mes.

Marcel Blanes, responsable de relacions institucionals de coches.net: ““el preu mitjà d’oferta de vehicles d’ocasió sembla que s’estabilitza. La bona oferta existent de cotxes amb poca antiguitat, acompanyada d’una positiva tendència de vendes d’aquesta tipologia de vehicles (33’1% a l’abril) contribueix al fet que el preu del VO reflecteixi certa consolidació. En els mesos precedents hem observat com anava augmentant, a poc a poc, l’oferta i venda de vehicle jove, fet que ha suposat una pujada continuada en el preu del VO. Ara que veiem que l’oferta és més àmplia, el preu comença a assentar-se. No obstant això, no podem oblidar que els vehicles d’ocasió de més de 10 anys continuen sent els més venuts: el 53’6% del total de les vendes a l’abril. És important insistir en la necessitat d’un pla de achatarramiento seriós per a aquests cotxes més antics perquè sinó continuarà sent el mercat de VO el que absorvaaquesta tipologia de vehicle més contaminant i poc segur… Esperem que aquesta suposada estabilitat política que acabem de començar porti en breu un pla en aquest sentit”.