El Ford Focus, el Renault Megane i el Seat Ibiza, els cotxes més venuts de l’any 2018 a la Comunitat

928

Actualitat Diària

El preu mitjà del cotxe d’ocasió s’ha situat en 13.940 € a la Comunitat Valenciana aquest quart mes de l’any, la qual cosa siginifica una baixada del -0,9% respecte al mes anterior, segons mostren les dades de coches.net, el portal de motor líder a Espanya. A nivell nacional, el preu mitjà ha aconseguit els 14.940 euros, la qual cosa representa una caiguda del -1,6%. Així mateix, segons les dades facilitades pel IEA (Institut d’Estudis d’Automoció) a l’abril s’han venut un total de 208.401 cotxes d’ocasió, la qual cosa representa un descens del -6,7% respecte al mes anterior. Si ens fixem en les vendes de V.O en aquesta comunitat, el nombre de vehicles venuts en el quart mes de l’any ha estat 22.218, un +0,2% més que al març

El preu mig baixa en gairebé totes les CCAA 

A l’abril, la majoria de comunitats han vist caure el preu mitjà del VO en comparació amb el mes anterior, exceptuant en tres: Balears (+0,1%), Canàries (+2,6%) i País Basc, on el preu ha pujat un +0,4%.

Les baixades més elevades s’han produït a La Rioja (-4,3%), Aragó (-4,1%) i a Castella-la Manxa (-3,4%).

País Basc, amb un preu mitjà de 16.550 euros, se situa com la comunitat més cara per a la compra d’un vehicle d’ocasió a l’abril, seguida de Castella i Lleó (16.006 €) i Catalunya (15.931 €). En l’extrem oposat, Extremadura (13.410 €), Castella-la Manxa (13.558 €) i Cantàbria (13.585 €) són les comunitats que registren un preu més econòmic.

Entre les províncies valencianes, la que registren un preu mitjà del vehicle d’ocasió més elevat és València (14.290 €). Per contra, aquelles que reflecteixen un preu més assequible són Alacant (13.675 €) i Castelló (13.155 €).

Tendència a la baixa en l’oferta de vehicles dièsel a la Comunitat Valenciana 

Destacar que a la Comunitat Valenciana, l’oferta de vehicles d’ocasió dièsel ha sumat més de 27.000 cotxes, la qual cosa ha representat el 65,1% de l’oferta total, el percentatge més baix en el que va d’any: veníem d’un mes de gener en el qual el dièsel respresentaba el 69,2% del total. Malgrat això, continuen sent el gruix de l’oferta d’aquesta comunitat en coches.net. Els vehicles gasolina han suposat gairebé el 33,6% del total, mentre que l’oferta d’elèctrics i híbrids ha estat del 1,3%.

Si ens centrem en l’oferta per antiguitat dels vehicles, observem que la franja d’edat amb més oferta ha estat la formada per cotxes de 1 i 3 anys (han suposat el 29,9% del total). Continua incrementant-se la de cotxes més nous (-1 any), aquest mes d’abril ha suposat el 3,7% del total. Els vehicles amb més de 6 anys representen el 48,7%, sent els de més de 10 anys la franja que copa més, concretament el 30,1% del total de V.O.

Si ens fixem en el quilometratge, destacar que els vehicles amb menys de 20.000 quilòmetres han representat el 18,8% del total de l’oferta de V.O. No obstant això, l’oferta continua decantant-se, en la seva majoria, per vehicles de més de 80.000 quilòmetres: han representat el 53,2%; mentre que els cotxes amb menys de 80.000 km suposen el 46,8% del total de l’oferta.

Vendes de V.O a la Comunitat Valenciana durant el mes d’abril

El nombre de vehicles d’ocasió venuts a la Comunitat Valenciana ha estat de 22.218, la qual cosa suposa un augment del 0,2% respecte al mes anterior. En la seva majoria han tornat a ser models dièsel (el 60,2%) i cotxes amb una antiguitat superior als 10 anys (51,9%). Les vendes dels models gasolina han representat el 39% del total.

Els supervendes a l’abril en aquesta CC.AA. han estat el Ford Focus, Renault Mégane, el Seat Eivissa, el Volkswagen Golf i el Nissan Qashqai, que es cola en el rànquing aquest mes.

Marcel Blanes, responsable de relacions institucionals de coches.net: ““el preu mitjà d’oferta de vehicles d’ocasió sembla que s’estabilitza. La bona oferta existent de cotxes amb poca antiguitat, acompanyada d’una positiva tendència de vendes d’aquesta tipologia de vehicles (33’1% a l’abril) contribueix al fet que el preu del VO reflecteixi certa consolidació. En els mesos precedents hem observat com anava augmentant, a poc a poc, l’oferta i venda de vehicle jove, fet que ha suposat una pujada continuada en el preu del VO. Ara que veiem que l’oferta és més àmplia, el preu comença a assentar-se. No obstant això, no podem oblidar que els vehicles d’ocasió de més de 10 anys continuen sent els més venuts: el 53’6% del total de les vendes a l’abril. És important insistir en la necessitat d’un pla de achatarramiento seriós per a aquests cotxes més antics perquè sinó continuarà sent el mercat de VO el que absorvaaquesta tipologia de vehicle més contaminant i poc segur… Esperem que aquesta suposada estabilitat política que acabem de començar porti en breu un pla en aquest sentit”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací