Convocades eleccions generals per al 10 de novembre davant la impossibilitat d’investir a un president

703

Els partits polítics han constatat el seu fracàs. Quasi cinc mesos després de les eleccions generals del 28A, en les quals el PSOE va obtindre una amplia majoria però no la suficient, i després de la impossibilitat més que evident per a reunir els suports per a una investidura, el Rei, Felip VI, ha rebut a tots els líders polítics i ha constatat en la seua ronda de consultes amb els partits polítics que no existeix un candidat que reunisca els suports necessaris per a aconseguir ser investit.

Actualitat Diària

Els partits polítics han constatat el seu fracàs. Quasi cinc mesos després de les eleccions generals del 28A, en les quals el PSOE va obtindre una amplia majoria però no la suficient, i després de la impossibilitat més que evident per a reunir els suports per a una investidura, el Rei, Felip VI, ha rebut a tots els líders polítics i ha constatat en la seua ronda de consultes amb els partits polítics que no existeix un candidat que reunisca els suports necessaris per a aconseguir ser investit president del Govern pel Congrés dels Diputats, dos mesos després de la primera votació, i per tant ha anunciat la dissolució de les Corts i la convocatòria d’uns nous comicis. Fins hui s’han celebrat trobades, l’últim de Pedro Sánchez amb el líder de Cs, Albert Rivera.

Així mateix, s’han succeït trobades i negociacions entre el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i Sánchez, en els últimes setmanes però el socialista ha atribuït a l’Esglésies la situació, “ja que han impedit quatre vegades un govern progressista”.

La presidenta del Congrés dels Diputats va ser rebuda pel rei Felip vaig verure el passat 12 de setembre. En aqueixa data, el monarca va comunicar la seua decisió de celebrar noves consultes els dies 16 i 17 de setembre, amb l’objectiu de proposar a un candidat per a la presidència del Govern.

Les trobades han tingut lloc durant el dia de hui.

Els comicis generals tindran lloc el 10 de novembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací