La Comunitat Valenciana va ser la tercera on més va créixer l’atur en el segon trimestre

796

El recompte trau a la llum 42.500 aturats més a conseqüència de l’impacte de la crisi de la Covid-19

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana va ser la tercera comunitat autònoma on més va créixer l’atur en el segon trimeste. Així doncs, es van comptabilitzar 42.500 aturats més a conseqüència de l’impacte de la crisi de la Covid-19. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que les xifres de l’atur, conegudes aquest dimarts, són “molt negatives”, ja que “per més que foren esperades, continuen colpejant-nos”.

Així mateix, el president de la Generalitat ha insistit en la necessitats d’establir mesures “pal·liatives” contra els ERTE, les quals han sigut “molt importants”, ha assegurat, així com “unes altres que tenen a veure amb els incentius”, ha subratllat Puig. Igualment, ha recordat que l’autonomia havia estat convergint al llarg de 2019 amb la resta de territoris espanyols.

Puig ha declarat que cal trobar fórmules per a estimular la demanda interna i l’economia que “està molt dolguda” i ha recalcat que de la crisi financera es va eixir gràcies al turisme i l’exportació. No obstant això, el president ha explicat que tots dos sectors estan afectats a causa de la crisi sanitària. “Hem de treballar per a aconseguir el màxim de fons possibles per a reactiva l’economia i la desocupació, que ronda el 16%”, ha manifestat Puig. Així doncs, en un trimestre s’ha passat d’aspirar el 12% d’atur a tindre quatre punts més, la qual cosa és una “situació terrible”, ha qualificat el president.

Ximo Puig ha donat un missatge tranquil·litzador, ja que “almenys no estem sols, no com quan estàvem en l’anterior crisi”. “La recepta no pot ser el pessimisme o baixar els braços, la recepta ha de ser més esforça, més treball, més unitat i més capacitat per a mirar cap avant amb esperança”, ha declarat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací