Compromís valora les pràctiques en matèria d’Igualtat impulsades per Mónica Oltra

501

Actualitat Diària

La Comissió Executiva de Compromís, reunida hui telemàticament, ha acordat mostrar tot el suport de la coalició i valorar molt positivament les polítiques d’Igualtat impulsades per la conselleria que dirigeix Mónica Oltra i que han posicionat al territori valencià com exemple de gestió en tot l’Estat espanyol. Unes polítiques que acomplixen amb allò signat en l’Acord del Botànic i que són transversals en tota l’acció de govern.

D’aquesta forma, des de 2015, des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha triplicat el pressupost destinat a polítiques d’Igualtat, s’ha aconseguit ser el primer territori en l’Estat en equiparar les indemnizacions per violència de gènere amb les indemnitzacions per terrorisme, s’ha inclós en la Renda Valenciana d’Inclusió una ajuda equivalent al salari mínim interprofessional per a les dones que isquen de contextos de prostitució i s’ha aprovat no incloure publicitat institucional en mitjans de comunicació que tenen anuncis de prostitució. S’han multiplicat els centres de dones 24 hores. S’han impulsat ajudes a dones autònomes i s’ha obert per primera vegada un procés de participació amb la societat civil per al disseny de la futura Llei Valenciana d’Igualtat.

Compromís ha volgut destacar també que el fet que la competència per al desenvolupament de les polítiques públiques d’igualtat estiguen situades a la Vicepresidència evidencia la importància que des del Govern del Botànic se li dóna a esta qüestió. Estes polítiques són exemple i mostra de la voluntat de seguir complint l’esperit i la lletra de l’Acord del Botànic.

Evolució de la pandèmia

Per altra banda, l’executiva de Compromís ha volgut agrair al poble valencià el trellat seguint les mesures contra la Covid19 instaurades per la Generalitat Valenciana, que ens han convertit en un dels territoris amb una incidència més baixes. En esta mateixa línia, Compromís seguix demanant l’alliberament de les patents de les vacunes perquè es puga immunitzar el major nombre de persones en el menor temps possible; per això, l’executiva de Compromís anima les valencianes i valencians a acudir a la seua cita de vacunació.

Ampliació del Port de València

L’Executiva de Compromís ha demanat la paralització de l’actual projecte d’ampliació Nord del Port de València i ha mostrat la seua preocupació davant el posicionament del Ministeri de Transició Ecològica de canviar l’òrgan substantiu d’avaluació per tal de no estudiar sota la normativa vigent les greus afeccions que provocarà l’ampliació al litoral, el Parc Natural de l’Albufera, els nivells de contaminació de la ciutat de València i l’economia arrelada amb el turisme i el sector agroalimentari.

Així mateix, Compromís també rebutja l’ampliació portuària pels greus problemes de mobilitat que generarà a la ciutat i l’àrea metropolitana i que provocarà un augment de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, una situació incompatible amb l’actual projecte de Llei de Canvi Climàtic aprovat recentment en el Congrés.

La coalició considera una incoherència que el govern central parle de defensar la lluita contra l’emergència climàtica mentre dóna llum verda a infraestructures insostenibles que posen en perill el territori i la salut de la ciutadania, i que a més ho faça d’esquenes a la ciutat de València. Per això, des de la coalició demanen una gestió transparent i multilateral en la presa de decisions, en la qual l’administració local i l’autonòmica puguen participar amb l’Administració General de l’Estat en els instruments de planificació portuària recollits en la legislació vigent, així com reclamar una avaluació de l’impacte ambiental de l’estructura des d’una òptica de 2021, sabent quina és la situació límit del nostre planeta i la situació de perill en què es troben les platges del sud i l’Albufera.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací