Compromís impulsa garantir suport a les famílies en dol gestacional i neonatal

454

Actualitat Diària

El grup Compromís a la Diputació de Castelló ha presentat una proposta de Declaració Institucional per a aconseguir el suport de tots els grups polítics amb representació en la seua petició de demanar a les diverses administracions implicades mesures legals que garantisquen el dret al dol gestacional, perinatal i neonatal a les famílies.

El portaveu de la coalició a les Comarques del Nord, Ignasi Garcia, ha argumentat que «la falta de procediments i protocols impedix que mares i pares siguen atesos de manera adequada tant físicament com psicològica, a la qual cosa cal sumar les mancances en l’àmbit laboral».

Tal com relata l’exposició de motius, l’any 2008 es va aprovar l’Estratègia d’atenció al part normal en el sistema nacional de salut, però en tretze anys no s’ha actualitzat, a pesar d’existir un informe de l’any 2012 que n’evidencia la necessària actualització de les dades, objectius i línies estratègiques.

Per aquest motiu, Compromís insta el Govern d’Espanya a prendre les mesures legislatives necessàries per a reformar la regulació de les prestacions de maternitat i paternitat pel que fa als supòsits de mort perinatal per tal d’establir la seua aplicació de manera gradual i proporcional a les setmanes d’embaràs, i que es garantisca així que tant les mares com els pares puguen disposar d’un temps de recuperació física i psicològica després d’una situació de mort gestacional, perinatal i neonatal.

Igualment, la coalició sol·licita que s’incloguen les recomanacions de l’Estratègia per a l’atenció al part normal en els continguts de formació MIR i la formació EIR d’especialitats d’obstetrícia-ginecologia, pediatria i formació continuada.

«Les famílies han de saber que no estan soles, que els seus fills i filles importen». Així ho ha expressat, Laia Vilanova, militant de Compromís per Vila-real i impulsora de la proposta a les comarques de Castelló, qui ha reivindicat la importància d’aquesta proposta perquè «es trenque el tabú». En eixe sentit, Vilanova ha destacat la proposta de la creació d’espais municipals per al dol en les ciutats, pobles o cementeris, que legitimen el dol i el record de les famílies afectades.

Per finalitzar, la coalició valencianista ha proposat il·luminar la Diputació de Castelló cada 15 d’octubre amb l’objectiu de commemorar el dia del record amb els colors blau i rosa (o bé morat) i donar el trasllat dels acords al Consell i als ajuntaments de la província perquè se sumen a aquesta iniciativa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací