Compromís demana l’impuls de les desgravacions a les donacions a entitats que promouen el valencià

909

Actualitat Diària

La diputada de Compromís, Nathalie Torres, ha registrat una iniciativa perquè s’impulsen i es publiciten les desgravacions a les donacions a entitats que promouen l’ús i el foment de la nostra llengua.

La diputada valencianista considera que “encara que ja duem alguns anys en desgravacions a este tipus d’entitats que fomenten l’ús del valencià, i tenint en compte que la tendència és creixent, l’eficàcia d’esta política pública continua sent millorable, segurament no tant pel que fa al seu objecte, sinó per la seua implementació”.

Per este motiu, la iniciativa de la formació valencianista aprofundeix en la implementació i proposa crear un cens d’entitats que tinguen per objecte el foment del valencià per a facilitar-ne el coneixement per part de la ciutadania a més d’incentivar-hi les donacions. En segon lloc, Torres proposa dur a terme campanyes informatives sobre l’existència d’estes deduccions i un apartat web on es publique la informació relativa a més d’un llistat de les entitats a les quals es poden fer donacions. Per últim, s’hi proposa realitzar les modificacions normatives necessàries per a millorar la implementació de les deduccions fiscals per a les donacions destinades a entitats que fomenten el valencià, incloent-hi el requisit de figurar al cens d’entitats.

Esta proposta de Nathalie Torres és fruit de l’observació de com funcionen este tipus de deduccions a altres comunitats autònomes, on les donacions són proporcionalment superiors, incrementades precisament arran de la creació del cens d’entitats, on figuren associacions, fundacions, federacions, col·legis professionals, organitzacions econòmiques i sindicals, etc.

Així doncs, segons Nathalie Torres, “este tipus d’incentius fiscals poden ser una fantàstica ferramenta per a finançar projectes i donar suport a determinades qüestions de rellevància en relació amb l’ús i el foment del valencià”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací